جایگاه اطلاع رسانی بیماری ایدز در ایستگاه راه آهن کاشان ایجاد شد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان از ایجاد جایگاه اطلاع رسانی بیماری ایدز در ایستگاه راه آهن کاشان خبر داد.

به گزارش وب دا، دکتر سید علیرضا مروجی افزود: این جایگاه در راستای اطلاع رسانی و افزایش آگاهی جامعه به خصوص مسافرین از خطرات و گسترش بیماری ایدز با همکاری ایستگاه راه آهن کاشان راه اندازی شده است.

وی تصریح کرد: معضلی که امروزه در حوزه رفتار‌های پر خطر و شیوع بیماری ایدز در سال‌های اخیر با آن مواجه‌ایم، مساله نبود آگاهی و کم اطلاعی از راه‌های کسب این نوع بیماری در جامعه امروزی است.

وی، افزایش آگاهی جامعه، پایبندی به ارزش های اخلاقی، تسهیل ازدواج و استحکام خانواده ها را از جمله برنامه های جدی برای کنترل بیماری ایدز عنوان کرد.

معاون بهداشتی دانشگاه گفت: باید اهتمام جدی در راستای اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در مورد این بیماری از طریق رسانه های جمعی، روزنامه ها، کلاس های دانشگاهی، مدارس و مساجد صورت گیرد.
دکتر مروجی با اشاره‌ به نقش رسانه‌ها در اطلاع‌رسانی عمومی درباره این بیماری تاکید کرد: رسانه‌ها پیش از هر کار باید از خود سانسوری پرهیز کنند و نکته دیگر اینکه اطلاع‌رسانی آنها باید با مشورت کارشناسان و بر مبنای دقیق علمی انجام شود.
وی، فرهنگ سازی برای پیشگیری از بیماری ایدز را بسیار مهم ارزیابی و یادآور شد: با توجه به اینکه روند تحولات بیماری ایدز روز به روز در حال تغییر است، آموزش و اطلاع‌رسانی مؤثرترین راه پیشگیری از این بیماری است.

به گفته وی، موج اول انتقال ایدز در ایران مربوط به سال 1366 بوده و توسط فرآورده‌های خونی انجام شده و موج دوم نیز مربوط به دهه 70 است که با سرنگ مشترک آغاز شد.

دکتر مروجی با اشاره به اینکه موج سوم انتقال ایدز در حال حاضر از طریق ارتباط جنسی است، ادامه داد: کم کردن احتمال انتقال بیماری ایدز، کم کردن مرگ و میر مادران در اثر این بیماری و خذف انتقال بیماری از مادر به فرزند از برنامه های پنج ساله سازمان بهداشت جهانی درمهار بیماری ایدز است.

وی با بیان اینکه مشاوره و آزمایش داوطلبانه بیماران مشکوک به ایدز راهی برای بهتر زندگی کردن است، اظهار داشت: با توجه به هزینه زیاد داروها و درمان بیماران متبلا به ویروسHIV، مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری و مراکز بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، اقدامات درمانی را به صورت محرمانه و رایگان انجام می دهند.

ساعت : 12:8 -  روز  : شنبه  - 5 /  12 / 1391 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :603