هفته سلامت روان کاشان

برگزاری مسابقه هفته سلامت روان:

کلید اصلی سلامت روان در سالمندان، سلامت جسم در این افراد است

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان اظهار داشت: کلید اصلی سلامت روان در سالمندان، سلامت جسم در این افراد است.

دکتر افشین احمدوند در گفتگو با وب دا، با اشاره به شعار امسال هفته سلامت روان با عنوان "سلامت روان و سالمندی" گفت: باور غلط و رایج در عامه مردم این است که علائم اختلال در سلامت روان مانند اختلال تمرکز، تحریک پذیری، افسردگی، کاهش انرژی و اضطراب به دلیل سالمندی است.

وی، با اشاره به اینکه حفظ سلامت روان سالمندان در دنیای مدرن امروزی به یک امر مهم تبدیل شده و دنیا در حال پیرشدن است،  تصریح کرد: فرآیند پیری سالم و پویا شامل تغییر ناگهانی شخصیت افراد و از دست دادن هوش یا حافظه نیست.

رئیس واحد بازتوانی بیمارستان اعصاب و روان کارگرنژاد کاشان با بیان اینکه "اریک اریکسون" سالمندی را زمانی برای زایندگی می دانست؛ نه دورانی از یأس، تاکید کرد: سالمندی بیماری نیست بلکه مرحله ای از چرخه زندگی است و مسائل خاص خود را دارد که فرد می تواند تجربیاتش را به نسل های بعد منتقل کند.

دکتر احمدوند، اضطراب و افسردگی، عدم تغذیه مناسب، مصرف دخانیات و الکل، اثر سوء برخی داروهای مورد استفاده به علت مشکلات جسمی در سالمندان، تداخل داروهای تجویز شده توسط پزشکان متعدد، بی تحرکی، استرس و ناراحتی ناشی از مرگ عزیزان و احساس تنهایی ناشی از آن و بیماری های جسمی را از عوامل بروز اختلال در سلامت روان برشمرد.

متخصص روان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کاشان افزود: مشخصه فرآیند پیرشدن، نزول تدریجی عملکرد برخی دستگاه های بدن نظیر قلبی عروقی، تنفسی، اداری - تناسلی، غددی و ایمنی است.

وی، به  این باور غلط مبنی بر همراه بودن پیری با نقایص عمیق جسمانی و هوشی اشاره و تصریح کرد: اغلب سالمندان توانایی های شناختی و جسمانی خود را تا حد قابل توجهی حفظ می کند.

رئیس واحد بازتوانی بیمارستان اعصاب و روان کارگرنژاد کاشان ضمن اشاره به اینکه اگر چه جسم شما پیر می شود اما ذهن شما تا هر زمان که اراده دارید، جوان خواهد ماند، تاکید کرد: پیری موفق متضمن نوع نگرش شما به مقوله پیری، فعالیت ها، مراقبت های بهداشتی و روابط بین فردی است.

دکتر احمدوند ، خواب و استراحت، ورزش (به ذهن و مغزتان هم ورزش دهید)، شرکت در فعالیت های اجتماعی از جمله امور خیریه و داوطلبانه، بیان خاطرات گذشته خود برای فرزندان و نوه ها، رژیم غذایی مناسب، فعالیت جنسی رضایت بخش در سالمندی طبیعی، آگاهی از علائم افسردگی و اضطراب، ارتباط منظم با پزشک به منظور حفظ سلامت جسم و پرهیز از مصرف دخانیات و الکل را از جمله فعالیت های مفید در راستای حفظ بهداشت روان در دوره سالمندی عنوان کرد.

لازم به ذکر است پیرشدن به معنای پیرشدن سلول هاست. هر سلول دوره عمر مشخصی دارد که عوامل ژنتیک و محیطی در آن موثرند لذا با افزایش سن، تغییرات ساختمانی در سلول ها روی می دهد. پیری احتمالاً علت واحدی نداشته و در طی آن تمام نواحی بدن تا حدودی تحت تاثیر قرار می گیرد. علیرغم این رویدادها تن انسان در سالمندی همچنان منبع لذت قابل ملاحظه است و می تواند حس کفایت را منتقل کند؛ به خصوص اگر فرد به ورزش مرتب،رژیم غذایی سالم، استراحت کافی و مراقبت های طبی پیشگیرانه توجه کافی نشان دهد. بنابراین می توان گفت حالت بهنجار در سالمندی سلامت جسمی، روانی و اجتماعی است؛ نه بیماری و ناتوانی.

بیماری های روانشناختی به گروهی از حالات روانی اطلاق می گردد که باعث اختلال در تفکر، رفتار و احساس، کاهش سازگاری با تغییرات و بروز استرس های زندگی می شود.

گفتنی است از تاریخ 24 لغایت 30 مهرماه به عنوان هفته سلامت روان نامگذاری شده است.

به مناسبت هفته سلامت روان، مسابقه ای با عنوان "سلامت روان و سالمندی" از متن مذکور با اهداء جوایز به قید قرعه به همت بیمارستان کارگرنژاد برگزار می شود.

جهت مشاهده سوالات و اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

ساعت : 12:4 -  روز  : دو شنبه  - 15 /  7 / 1392 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :923