حل مشکلات بهداشت روان نیازمند تفکر و اقدام جمعی است

سرپرست بیمارستان اعصاب و روان کارگرنژاد کاشان گفت: حل مشکلات بهداشت و سلامت روان نیازمند تفکر و اقدام جمعی است.

دکتر فاطمه سادات قریشی به مناسبت هفته "سلامت و بهداشت روان" در گفت و گو با خبرنگاران افزود: مشارکت و همکاری تک تک افراد در راستای ارتقای سلامت روان ضروری است.

وی، با اشاره به تحولات گذار جوامع از سنتی به مدرنیته تصریح کرد: سمت و سوی بیماری ها از بیماری های واگیر به سوی غیرواگیر (مثل اختلالات روان پزشکی) است.

سرپرست بیمارستان اعصاب و روان کارگرنژاد کاشان، با اشاره به افزایش آمار اختلالات روانی از جمله مصرف مواد مخدر، خودکشی، اضطراب، وسواس و افسردگی در جهان ادامه داد: این مسئله نیازمند تعامل و توجه همگانی در این راستا است.

دکتر قریشی، درمان اختلالات روانی را بسیار هزینه بر و طاقت فرسا برای جامعه برشمرد و تاکید کرد: پیشگیری از این اختلالات قبل از ابتلاء از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی، با اشاره به نگرش غیر قابل قبول و منطقی جامعه به بیماران بهداشت و روان که آنان جنون دارند و یا زنجیری هستند، یادآورشد: اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم برای پیشگیری از بروز این اختلالات و نحوه برخورد با آن ها از اهمیت بسزایی برخوردار است.

دکتر قریشی، با اشاره به 200 نوع بیماری بهداشت و روان اظهار داشت: از این 200 نوع بیماری تنها یک درصد از آن مبتلا به جنون هستند اما جامعه هر بیماری را که به روانپزشک مراجعه نماید انگ جنون می زنند و این ذهنیت اشنباه رایج در بین عموم جامعه است.

وی بیان کرد: تفکر منفی حاکم بر جامعه در مورد بیماران بهداشت و روان باعث شده است تا بسیاری از بیماران اعصاب روان از مراجعه به بیمارستان و پزشک خودداری کنند.

سرپرست بیمارستان اعصاب و روان کارگرنژاد کاشان همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کمیاب و گران بودن داروهای بیماران بهداشت و روان گفت: سازمان های بیمه ای بایستی با اتخاذ برنامه و تصمیمات لازم این داروها را تجت پوشش قرار دهند تا این بیماران جزء تحمل درد بیماری، رنج مشکلات مالی نداشته باشند.

وی با اشاره به ساخت این بیمارستان توسط خیّر سلامت حاج جواد کارگرنژاد، افزود: این در حالی است توجه خیرین به بخش بهداشت روان کم می باشد و خواستار حمایت خیرین و توجه مسئولین در این راستا شد.

مسئول واحد بازتوانی بیمارستان اعصاب روان کارگر نژاد کاشان نیز در این نشست، کار بهداشت و سلامت روان را کار تیمی و فعالیتی چند وجهی برشمرد که نیازمند مشارکت و همکاری همه نهادها و ارگان های شهرستان است.

دکتر افشین احمدوند، با اشاره به نقش برجسته رسانه ها در سال های اخیر در کشور، خواستار اطلاع رسانی به صورت منظم و علمی تر شد.

وی، با بیان اینکه امروز نگرش جامعه نسبت به بیماران بهداشت و روان، با اشکالات زیادی روبرو است و مانع از انجام فعالیت های لازم در این بخش شده است، تصریح کرد: اصحاب رسانه در این تغییر نگرش و اطلاع رسانی به جامعه به ویژه در خصوص معرفی مراکز علمی تخصصی و اقدامات آن نقش برجسته ای برعهده دارند.

وی، با اشاره به اینکه عدّه ای از مردم هیچگونه اطلاعات درستی از خدمات بیمارستان اعصاب و روان کارگرنژاد کاشان ندارند و همچنین وظایف تیم های تخصصی این بیمارستان را نمی دانند، ادامه داد: حتی آنان، پزشک متخصص مغز و اعصاب با متخصص اعصاب و روان، روان پزشک با روان شناس را اشتباه می گیرند.

مسئول واحد بازتوانی بیمارستان اعصاب روان کارگر نژاد کاشان با اشاره به اهمیت دوران پیشگیری، درمان، پیگیری و توانبخشی بیماران بهداشت و روان گفت: اگر به توانبخشی و بازتوانی اجتمامی توجهی نشود حلقه درمان بیماران ناقص است.

لازم به ذکر است بیمارستان اعصاب و روان کارگرنژاد کاشان با هزینه ای بالغ بر 70 میلیارد ریال و زیربنای 6600 متر از محل اعتبارات دانشگاه با مشارکت 40 درصدی خیر سلامت جواد کارگرنژاد در سال 1391 بنا شده است.

ساعت : 11:46 -  روز  : چهار شنبه  - 17 /  7 / 1392 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :1172