انجام تست ریه کاشان

به مناسبت روز جهانی اسپیرومتری:

تست ریه جهت کارمندان معاونت بهداشتی دانشگاه انجام شد

به مناسبت روز جهانی اسپیرومتری، تکمیل پرسشنامه غربالگری بیماری های مزمن تنفسی و تست ریه جهت کارمندان معاونت بهداشتی دانشگاه انجام شد.

به گزارش وب دا، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به ارزیابی اولیه دستگاه تنفسی در تست اظهار داشت: ارتقاء سلامت کارکنان هدف از انجام تست اسپیرومتری بود.

دکتر سید علیرضا مروجی با بیان اینکه اسپیرومتری بهترین روش ارزیابی کارکرد ریه است، گفت: تست اسپیرومتری جهت تشخیص بیماری های ریوی، خصوصاً آسم و بیماری های مزمن انسدادی ریه (COPD) استفاده می شود.

وی افزود: مشاهدات اخیر نشان داده که انجام تست اسپیرومتری در هنگام مشاوره ترک دخانیات باعث افزایش موفقیت این روش ها شده است.

وی، با اشاره به همکاری کارشناسان واحدهای بهداشت حرفه ای و گروه بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه در این برنامه گفت: اسپیرومتری یا تست عملکرد ریه جهت اندازه گیری حجم های ریوی، حجم باقیمانده، ذخیره دمی و بازدمی و ظرفیت های کلی و حیاتی ریه انجام می شود.

وی، ارزیابی اختلال و شدت عملکرد ریوی بر اساس تاریخچه و معاینه فیزیکی و بررسی های پاراکلینیک، بررسی تغییر عملکرد در طی زمان و درمان های انجام شده، ارزیابی اثرات تماس های شغلی یا محیطی بر روی عملکرد ریه (دودسیگار، گرد و غبارهای معدنی و صنعتی) و  تعیین میزان خطر اعمال جراحی بر روی عملکرد ریه از جمله مزایای این تست است.

کارشناس مسئول گروه پیشگیری از بیماری های غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز با اشاره به شروع برنامه پیشگیری و کنترل بیماری های مزمن تنفسی در دانشگاه علوم پزشکی کاشان از سال جاری اظهار داشت: براساس آمار سازمان جهانی بهداشت بیش از 300 میلیون نفر در سراسر دنیا از بیماری آسم و 210 میلیون نفر از بیماریهای مزمن تنفسی رنج می برند.

دکتر مرتضی پنجه شاهی ادامه داد: بیماری انسدادی مزمن ریه یا COPD هم اکنون چهارمین علت مرگ در جهان بوده و پیش بینی می شود تا سال 2030 به سومین عامل مرگ و میر در جهان بعد از بیماری های قلبی عروقی و سرطان ها تبدیل شود.

گفتنی است 22 مهرماه (14 اکتبر)، روز جهانی اسپیرومنری نامگذاری شده است.

ساعت : 12:4 -  روز  : دو شنبه  - 22 /  7 / 1392 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :1088