معاون اول رئیس جمهور

معاون اول رئیس جمهور در همایش هفته سلامت:

تخصیص منابع به بخش سلامت ناشی از اعتماد دولت به وزارت بهداشت است /توسعه پایدار مستلزم سلامت مردم است

معاون اول رییس جمهور گفت: منابع قابل توجهی برای  اصلاح بخش بهداشت و درمان در نظر گرفته شده و انتظار داریم وزارت بهداشت از اعتماد دولت به خوبی استفاده کند.

به گزارش وب دا، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور در همایش هفته سلامت گفت: توسعه پایدار نیاز هر جامعه است و در واقع یکی از تلاش های مردم و مسئولان جامعه این است که کشور در مسیر توسعه همه جانبه باشد.

به گفته جهانگیری به طور حتم توسعه پایدار مستلزم سلامت مردم است. یکی از شاخص های توسعه پایدار نیز توسعه انسانی است که سلامت از مهمترین موضوعات این شاخص قلمداد می شود.

معاون اول رییس جمهور با بیان این که به عبارتی پیش نیاز توسعه پایدار، چیزی جز سلامت نیست، گفت: سلامت ضامن آرامش، آسایش، پیشرفت و رفاه اجتماعی بوده و به جامعه امید می دهد تا مشکلات و موانع را از سر راه کنار بزند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: سلامت حق مردم است و حکومت باید برای احقاق آن برنامه ریزی کند. برای توسعه پایدار و داشتن اقتصاد شکوفا، همگان باید تلاش کنند و دولت وظیفه دارد بر اساس قوانین و اسناد بالادستی سیستمی برای ارتقاء سلامت  جامعه طراحی کند.

به عقیده جهانگیری یکی از اولویت های نظام های مردم نهاد، همین بحث سلامت است. در سالهای اخیر در این زمینه قدم های مهمی برداشته شده و نتیجه این قدم ها تا عمق مناطق محروم و روستاها پیشروی کرده است به طوری که در حال حاضر خانه های بهداشت در سراسر این مناطق مشغول خدمات رسانی هستند و همین اقدامات منجر به کاهش مرگ و میر کودکان و مادران و همچنین افزایش شاخص امید به زندگی شده است.

تامین سلامت، نیاز به رویکرد مشارکتی دارد

به گفته جهانگیری اما با توجه به ابعاد مختلف موضوع سلامت، باید به این نکته توجه کرد که تامین سلامت مردم از هر نظر، فقط کار یک بخش و وزارتخانه نیست بلکه این حرکت نیاز به یک رویکرد مشارکتی دارد.

وی تاکید کرد: سیاست های ابلاغی سلامت که توسط مقام معظم رهبری ارائه شده نیز فرصت جدیدی را در اختیار مسئولان قرار داده تا بخش های مختلف را با موضوع سلامت درگیر کنند.

جهانگیری افزود: تا به حال خیلی از دغدغه های جامعه که به نظر برخی قابل حل نبود، توسط مردم حل شده است. انتخابات سال گذشته یکی از این دغدغه ها بود ولی مردم به گونه ای حرکت کردند که توانستند کشور را از یک وضعیت متلاطم به آرامش برسانند. موضوع سلامت هم نیاز به مشارکت همه جانبه مردم دارد و برگزاری همایش امروز با تقدیر از خیرین عرصه سلامت می تواند پایه ای برای جلب مشارکت بیشتر مردم باشد.

معاون اول رییس جمهور خاطرنشان کرد: در بند 11 سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری نیز تاکید به افزایش آگاهی و توانمندی و مشارکت ساختارمند فردی و خانوادگی در حفظ و ارتقاء سلامت جامعه شده و این سیاست باید برای همه مردم و رسانه های عمومی نهادینه شود.

وی در ادامه گفت: درست است که طبق سیاست های ابلاغی، متولی اصلی بهداشت و درمان در کشور وزارت بهداشت است، ولی دغدغه های بخش بهداشت و درمان به حدی زیاد است که مشارکت همه دستگاه ها با وزارت بهداشت ضروری به نظر می رسد.

به گفته جهانگیری در بخش درمان دغدغه ها جدی تر است ولی خوشبختانه کشور ما از نظر تیم پزشکی مشکلی وضعیت مطلوبی دارد. به گونه ای که تمام صاحبنظران در خارج از کشور معتقد به این موضوع هستند.

به گفته وی در اوایل انقلاب یکی از دغدغه های مسئولان، فرستادن بیماران به خارج از کشور بود ولی امروز بیماران از خیلی از کشورهای همسایه برای دریافت خدمات به ایران می آیند. ولی متاسفانه هزینه های درمان آنقدر زیاد هستند که وقتی یک خانواده متوسط رو به بالا با هزینه های درمان مواجه می شود، به زیر خط فقط کشیده می شود.

وی افزود: یکی از اقدامات دولت در این زمینه پرداختن به موضوع پرداخت ها از همان روز اول کاری دولت یازدهم بود و این که تا حد ممکن هزینه های مردم در این بخش باید کاهش یابد.

به گفته معاون اول رییس جمهور، دولت در شرایط سخت اقتصادی آغاز به کار کرد. یعنی زمانی که تورم 44 درصد بود و کشور رکود اقتصادی که تا 50 سال قبل نظیر آن اتفاق نیفتاده بود را تجربه می کرد. در این میان طرح هایی ریخته شده بود که اهداف بزرگی داشت ولی همزمان با اجرا تمام این اهداف فراموش شدند.

جهانگیری خاطرنشان کرد: هدفمندی یارانه ها یکی از این طرح ها بود که صدمات مالی زیادی را به همه بخش ها بخصوص بخش بهداشت و درمان کرد.

به گفته وی در حال حاضر دولت ناچار به اجرای فاز دوم هدفمندی بوده و اولویت خود را بر بخش بهداشت و درمان گذاشته است. در این فاز بخش از کسری بودجه جبران می شود و منابع حاصل از آن صرف بخش بهداشت و درمان و امنیت غذایی خواهد شد.

به عقیده جهانگیری بخشی از مردم جامعه از حداقل نیازهای اولیه غذایی بهره مند نیستند و اولویت وزارت بهداشت و وزارت رفاه، تامین رفاه این بخش از جامعه است.

وی با اشاره به این که ده هزار میلیارد تومان در فاز هدفمندی به بخش بهداشت و درمان واگذار شده، افزود: مشکلات البته فراتر از اعداد و ارقام است و کسی انتظار ندارد که بتوانیم راه هزار ساله را در یک شب بپیماییم. ولی به هر حال منابع قابل توجهی برای  اصلاح بخش بهداشت و درمان در نظر گرفته شده و انتظار داریم این بخش از اعتماد دولت به خوبی استفاده کند تا در پایان سال 93 مردم بهبود کیفیت خدمات رسانی در بخش های درمانی را به خوبی حس کنند و به این باور برسند که دولت به تمام قولهایش عمل خواهد کرد.

منبع: وب دا

ساعت : 12:14 -  روز  : یکشنبه  - 7 /  2 / 1393 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :460