قائم مقام وزیر بهداشت

قائم مقام وزیر بهداشت، در نخستین هم اندیشی ساماندهی مشارکت های اجتماعی در حوزه سلامت:

طراحی 40 بسته سلامت به منظور مشارکت خیرین/ضرورت فعالیت دانشگاه های علوم پزشکی در مباحث نوین خدمات مشارکتی

دکتر ایازی گفت: 40 بسته سلامت در حوزه بهداشت و درمان، آموزش و پژوهش، انتقال خون و غیره به منظور مشارکت خیرین طراحی شده است.

به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (وب دا)؛ دکتر سید محمد هادی ایازی در نخستین هم اندیشی ساماندهی مشارکت های اجتماعی در حوزه سلامت که با حضور قائم مقام رؤسای دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور برگزار شد، گفت: سازمانهای مردم نهاد از جمله بنیاد بیماری‌های خاص و انجمن‌ها که در ارتباط با بیماران و خیرین هستند می‌توانند بخشی از دردهای بیماران را کاهش دهند و نقش جدی در حوزه پیشگیری از بیماری‌ها داشته باشند.

ایازی در ادامه به الگوی مشارکت بخش خصوصی در توسعه مراکز درمانی اشاره کرد و گفت: این الگو حدود ۴۵ روز اخیر از سوی وزارت بهداشت به منظور مشارکت بخش خصوصی معرفی شده است تا اگر تمایل دارند در این زمینه مشارکت کنند. با استناد به این الگو دانشگاه‌ها می‌توانند با بخش خصوصی ارتباط بیشتری داشته باشند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بر استفاده از ظرفیت مشارکت فرهنگی و هنری در عرصه سلامت اشاره کرد و افزود: بیماری‌های قلبی و عروقی علت ۵۰ درصد مرگ و میر در کشور است که سه عامل یعنی استفاده از قند و شکر، نمک و چربی بر این مشکل تاثیر می‌گذارد. بنابراین اگر قصد داریم رفتار مردم را اصلاح کنیم باید در این زمینه در غالب فیلم و مستند فرهنگ سازی کنیم که در این زمینه تعاملاتی با صداو سیما و جامعه سینمایی کشور صورت گرفته است.

دکتر ایازی با اشاره به اینکه، پیرو ابلاغ وزیر محترم بهداشت، دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور موظف شدند که بخشی از فعالیتشان بر اقدامات سمن ها (سازمان های مردم نهاد) متمرکز باشد، گفت: آشنایی با توانمندی های سمن ها و فعالیت های حوزه امور مشارکت های اجتماعی خیرین در دانشگاه های علوم پزشکی از مهمترین اهداف این حوزه است.

وی خاطرنشان کرد: قائم مقام رؤسای دانشگاه ها با جلب مشارکت مردم در جهت ارتقای سلامت جامعه و استفاده از تجارب سال های گذشته می توانند در موضوعات مختلف چون درمانی، آموزشی، پژوهشی، بهداشتی و مباحث نوین خدمات مشارکتی مثل: نذر سلامت، هبه سلامت، ارائه خدمات درمانی در مناطق محروم و دیگر موارد فعالیت کنند.

شایان ذکر است، این همایش دو روزه در قالب 4 کارگروه شامل: مشارکت های اجتماعی، خیرین سلامت، فرهنگ، هنر و سلامت، تجارب موفق در زمینه مشارکت و تجارب بین المللی در ساختمان مرکزی وزارت بهداشت برگزار خواهد شد و بدنبال آن تفاهم نامه هایی با وزارتخانه های مختلف دیگر و شهرداری امضا و در نهایت بیانیه ای صادر خواهد شد.

منبع: وب دا

ساعت : 8:46 -  روز  : شنبه  - 3 /  8 / 1393 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :304