در کارگاه آموزشی بیماریهای تنفسی عنوان شد:

بیماری مزمن انسدادی ریه، یک علت اصلی برای مرگ و میر و از کار افتادگی درسطح جهان است

کارشناس مسئول واحد بیماریهای غیر واگیر دانشگاه گفت: بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD)، یک علت اصلی برای مرگ و میر  و از کار افتادگی درسطح جهان است.

به گزارش وب دا، دکتر مرتضی پنجه شاهی در کارگاه آموزشی بیماریهای تنفسی، با اشاره به اینکه مشخصه بیماری مزمن انسدادی ریه، انسداد پیشرونده مجاری تنفسی به صورت برگشت‌ناپذیر است اظهار داشت: بیماری مزمن انسدادی ریه دارای سه زیر مجموعه آمفیزم, برونشیت مزمن و بیماری مجاری هوایی کوچک(SAD)است.

وی سرفه همراه با خلط، خس خس سینه ، تنگی نفس هنگام فعالیت یا حتی در زمان استراحت، خستگی و  سردرد صبحگاه را از

علایم اصلی بیماری مزمن انسدادی ریه((COPDبرشمرد.

دکتر پنجه شاهی از تخریب آلوئولها به عنوان آمفیزم و  التهاب برونشیولهای کوچک را به عنوان برونشلیت نام برد و گفت: وجود سرفه خلط دار به مدت سه ماه در سال و به مدت حداقل دو سال متوالی برونشیت مزمن می باشد.

وی، از کار افتادگی و ناتوانی بیمار و در نتیجه آن آسیب های اجتماعی دیگر را یکی از جنبه های مهم این بیماری دانست و تصریح کرد: ناتوانی ناشی از بیماری مزمن انسدادی ریه  به ویژه در مردان با افزایش سن افزایش می یابد.

این کارشناس مسئول با اشاره به اینکه شیوع این بیماری درحال افزایش است گفت: بیماری انسدادی مزمن ریه به‌ طور عمده ناشی از سیگار کشیدن است و با انسداد پیشرونده و برگشت‌ ناپذیر راه‌های هوایی و افزایش دفعات و تشدید شدت حملات بیماری مشخص می‌شود.

وی عامل اصلی خطرساز بیماری انسدادی مزمن ریه را سیگار ‌کشیدن و یا در تماس زیاد با دود سیگار بودن عنوان کرد و گفت: عفونت های مکرر تنفسی، تماسهای شغلی مانند کار در معادن ذغال سنگ، طلا، صنایع منسوجات و پنبه و نیز عوامل ژنتیک از دیگر ریسک فاکتورهای این بیماری است.

کارشناس مسئول واحد بیماری های غیر واگیر دانشگاه با اشاره به اینکه  این بیماری قابل پیشگیری است افزود: آموزش به افراد در معرض خطر از مهمترین اقدامات در کاهش خطر بیماری است.

گفتنی است این کارگاه آموزشی در روز سه شنبه مورخ 18/9/93 با حضور جمعی از کارشناسان بهداشتی دانشگاه به همت واحد بیماری های غیر واگیر دانشگاه در مرکز آموزشگاه بهورزی دانشگاه برگزار شد.

ساعت : 13:34 -  روز  : سه شنبه  - 18 /  9 / 1393 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :840