دانشمند برتر جهان اسلام:

برای فهم قرآن باید توحید را به معنای واقعی بشناسیم

دانشمند برترجهان اسلام در کارگاه آموزشی قرآن پژوهی و طب گفت: برای فهم قرآن باید توحید را به معنای واقعی بشناسیم.

به گزارش وب دا، دکتر فریدون عزیزی با اشاره به صفات زیبای قرآن گفت: قرآن معتبرترین سند برای اثبات و احکام اسلامی است که باید به آن توجه ویژه ای شود و مردم را به یک راه استوار هدایت و راهنمایی می کند.

دانشمند برتر جهان اسلام گفت: بحث سلامت معنوی باید در برنامه درسی آموزشی رشته های علوم پزشکی وارد شود و جنبه های نظری و عملی آن به نحو مناسب تدریس شود.

وی از قرآن به عنوان اقیانوس بی کران نام برد و یاد آور شد: برای دستیابی به این اقیانوس بی کران، قرآن را باید چگونه تفسیرکرد و از چه راهی به معانی قرآن پی برد.

به گفته وی، قرائت قرآن کریم لازم است اما بهترین راه و روش قرائت قرآن کریم تدبّر در هریک از آیات قرآن است چرا که تدبّر در قرآن مسأله عمده ای است که باید به آن توجه ویژه ای داشت.

این چهره ماندگار پزشکی کشور با تأکید بر این که قرآن مبنایی است بر تمام افکار و باورها و روش هایی که به آن اعتقاد داریم یادآور شد:یک اصولی برای پژوهش در قرآن وجود دارد و آن تدبّر در قرآن است.

عزیزی یاد آور شد: باید در هراس باشیم از این که در قرآن کج روی کنیم و از کسانی نباشیم که قرآن را با افکار خودشان معنی می کنند و این کار، امروز وظیفه روحانیت است که قرآن را تفسیر و در اختیار مردم قراردهند.

به گفته وی، قرآن در بسیاری از منازل ما برای گذاشتن روی طاقچه است، در حالی که ما باید به خودمان تمرین بدهیم تا هر روزمان را با قرآن شروع کنیم و به تفاسیر قرآن نیز توجه داشته باشیم و آن را سرلوحه امور زندگی خود قراردهیم.

دانشمند برتر جهان اسلام اذعان داشت: فردی که می خواهد از قرآن استفاده کند باید توحید را به معنای واقعی ذاتی و صفاتی و افعالی بشناسد و با پنج روش صحیح تفسیر قرآن و یک روش منسوخ شده آن آشنا باشد.

عزیزی در ادامه با اشاره به اینکه افرادی که مطالعات قرآنی و قرآن پژوهی می کنند باید یک سری پیش فرض هایی داشته باشند گفت: قرآن کلام وحی، کلام خدا و کلام حکیمانه است و هدفمندی قرآن و هماهنگی آموزه های قرآن با فطرت و… از پیش فرض های مطالعات قرآنی و قرآن پژوهی است.

وی همچنین، آشنایی با ادبیات عرب، شناخت از علوم قرآن، آگاهی از تاریخ و جغرافیا، شناخت اصول فقه، شناخت فقه، آشنایی با علوم حدیث، شناخت منابع تفسیری، شناخت روش های تفسیر و… را ازمهمترین شرایط یک پژوهشگر قرآنی اعلام کرد.

وی با اشاره به تاثیرات معنوی مذهبی بودن افراد بر کاهش خطرات ابتلا به سرطان، بیماریهای قلبی عروقی، فشار خون، بیماریهای عروقی مغز و فراموشی افزود: مقداری از کاهش سرطان را باید به علت کم مصرف کردن الکل، سیگار و کاهش سایر عوامل خطر بیماری های غیر واگیر در افراد معنوی مذهبی دانست.

این چهره ماندگار پزشکی تاکید کرد: تقویت معنوی مذهبی همچنین با کاهش درد همراه است و از این درمان در بهبود درد و مشکلات جسمانی افرادی که مبتلا به میگرن، بیماری های مفصلی و یا سرطان هستند، استفاده می شود.

نویسنده کتاب «فقه و طب» به ارتباط مثبت میان معنوی مذهبی بودن افراد و افزایش طول عمر و نیز تغذیه سالم تر آنان اشاره و تاکید کرد: این افراد دریافت بیشتری از فیبر، سبزیجات سبز، میوه ها و ماهی و دریافت کمتری از غذاهای حاضر، فست فود و چربی ها دارند.

دکتر عزیزی تاثیر سلامت معنوی بر سلامت روانی بویژه افسردگی را بیشتر از سلامت جسمی دانست و تصریح کرد: معنوی مذهبی بودن، زمینه های روانشناسی، اجتماعی و رفتاری افراد را تحت تاثیر قرار می دهد تا حدی که احساس خوب بودن، امید، مثبت نگری، هدفمندی، اراده قوی، احساس کنترل داشتن در افراد معنوی مذهبی بیشتر از سایر افراد گزارش می شود.

گفتنی است کارگاه آموزشی قرآن پژوهی و طب به همت معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه در سالن اجتماعات دکتر محمد قریب دانشگاه برگزار شد.

ساعت : 9:13 -  روز  : یکشنبه  - 23 /  9 / 1393 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :314