EN |
    ورود
   7:44:55 PM

"خدایا به ما ظرفیت و لیاقتی عطا کن که بتوانیم ناشر بخشی از خبری باشیم که تو اراده کرده ای در هستی نشر یابد"
 

1398 / 09 / 16
 
پایگاه خبری وب دا کاشان

تامین امنیت غذایی نیازمند تعامل مردم و تمامی دستگاه های ذیربط است

رییس دانشگاه علوم پزشکی کاشان:

تامین امنیت غذایی نیازمند تعامل مردم و تمامی دستگاه های ذیربط است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: تمامی دستگاه های ذیربط در بخش غذا و مردم به عنوان مصرف کننده، باید برای تأمین امنیت غذایی تلاش کنند.

دکتر محمد حسین اعرابی در سخنرانی پیش از خطبه های این هفته نماز عبادی سیاسی جمعه کاشان در مصلی بقیه الله الاعظم این شهرستان، بر لزوم توجه همه دستگاه های ذیربط برای امنیت غذایی تاکید کرد و افزود: ایمنی غذا را باید همه مسؤولین ذیربط و مرتبط در سالی که به عنوان سال همدلی و همزبانی نامگذاری شده است در دستور کار خود قراردهند.

وی، متولی تأمین امنیت غذایی را تنها مربوط به یک دستگاه و یا یک نهاد ندانست و گفت: طبق آمارها کمتر از 30 درصد از عوامل مؤثر بر سلامت به ارگان‌ها و دستگاه‌های بهداشت و درمان مربوط می‌شود و بیش از 70 درصد آن به عوامل خارج از حیطه دستگاه سلامت مربوط است.

وی تصریح کرد: بحث سلامت مواد غذایی و امنیت غذایی از داشت، برداشت و توزیع در بخش کشاورزی آغاز و تا رسیدن به سفره غذایی می تواند دست کاری و مواد شیمیایی و افزودنی های غیر مجاز به آن وارد شود.

رئیس دانشگاه، با اشاره به فرا رسیدن هفته سلامت و شعار امسال سازمان بهداشت جهانی با عنوان "ایمنی غذا از مزرعه تا سفره" گفت:  همه ساله بنا به اهداف آن سال، سازمان جهانی نامگذاری ها را در دستور کار خود قرارداده است.

 

دکتر اعرابی افزود: همانگونه که غذای سالم منشاء سلامتی انسان است، غذای ناسالم می تواند برای سلامت جامعه تهدید کننده باشد، لذا توصیه قرآن نیز برای انتخاب و نوع غذا که نقش مهمی در سلامت دارد، بوده و در بحث علمی نیز مجموعه های غذاهایی که دارای باکتری و ویروس ها و مواد شیمیایی غیر مجاز هستند در زمره غذا هایی است که امنیت غذایی را تهدید می کنند.

به گفته وی، بیش از 200 نوع بیماری ناشی از غذاهای ناسالم شناسایی شده است که این بیماری ها از بیماری گوارشی آغاز تا به بیماری های صعب العلاج منتهی می شود.

دکتر اعرابی، غذاهای ناسالم را منبع و منشاء بسیاری از بیماری ها عنوان و تصریح کرد: یکی از تهدید هایی که امروز سلامت و امنیت مواد غذایی را به شدت تهدید می کند افزودنی های غذایی است که منجربه افزایش انواع سرطان می شود.

دکتر اعرابی گفت: اگر بخواهیم ایمنی غذایی داشته باشیم همه باید دست به کار شده و در این راه تلاش کنیم و شعار "ایمنی غذا از مزرعه تا سفره" را به یک روز و یک هفته اختصاص ندهیم و در طول سال به این مهم توجه شود.

 وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی کاشان در سال جاری برای شعار "ایمنی غذا از مزرعه تا سفره" برنامه های متعدد آموزشی و فرهنگی از تولید کننده مواد غذایی تا توزیع کننده و مصرف کننده در دستور کار دارد  که امیدوار هستیم بتوانیم جامعه را نسبت به این امر مهم حساس کنیم.

 رییس دانشگاه یاد آورشد: با همه تدابیری که بیان شد نباید نسبت به تغییر سبک زندگی که رهبر معظم انقلاب به آن تأکید دارد بی توجه بود، لذا اگر آموزش هایی داده می شود باید با هدف تغییر نگرش و تغییر رفتارغذایی باشد، هرچند که برخی افراد با داشتن آگاهی های لازم نسبت به سلامت و امنیت غذای سالم نسبت به آن بی توجه هستند و حتی مصرف کننده این نوع غذاها هستند. 

این گزارش حاکیست: نمایه توده بدنی و فشارخون تعدادی از نمازگزاران نیز توسط کارشناسان معاونت بهداشتی دانشگاه اندازه گیری شد.

گفتنی است هفته سلامت یکم تا هفتم اردیبهشت ماه 1394 با شعار بهداشتی "ایمنی غذا از مزرعه تا سفره" نامگذاری شده است.

ساعت : 9:28 -  روز  : شنبه  - 5 /  2 / 1394 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :326

درج نظر بینندگان نظرات کاربران فایل مرتبط
  درج نظر بينندگان خبر :

نام:   
ایمیل:  
نظر:    

  نظرات كاربران: