وزیر بهداشت

راهکار برون رفت از بحران کمبود تخت بیمارستانی، خرید خدمت از بخش خصوصی است

وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت  :تنها راهی که برای  برون رفت از بحران کمبود تخت بیمارستانی وجود دارد، خرید از بخش خصوصی و گسترش مراکز موجود که البته  به دلیل محدودییت زمین ، کار ساده ای نیست.

به گزارش "وب دا"دکتر سیدحسن هاشمی روز گذشته  در نشستی با خبرنگاران ایرنا ضمن بیان این  مطلب   افزود: هنوز ظرفیت زیادی برای برطرف کردن مشکل کمبود تخت های بیمارستانی در کشور وجود دارد و می توان از ظرفیت حضور کشورهای خارجی از جمله ژاپن، کره جنوبی، چین و فرانسه در این زمینه نیز استفاده کرد.

هاشمی با بیان اینکه بیش از 40 شهر در اطراف تهران وجود دارد که هیچ فکر اساسی برای تامین نیازهای درمانی آنان نشده است؛ یادآورشد: اکنون در دولت برای شهرستان قرچک با 300 هزار نفر جمعیت، شهرقدس با 450 هزار نفر جمعیت و همچنین شهر ملارد و پرند و رباط کریم ( از شهرهای توابع استان تهران) تازه دارد فکر می شود و امیدواریم در همین دولت بیمارستان های این شهرها تکمیل شود و به بهره برداری برسد؛ البته که امید می رود بیمارستان رباط کریم به زودی افتتاح شود.

وزیر بهداشت گفت: به هرحال آن زمانی که باید برای کمبود تخت های بیمارستانی فکر و هزینه می شد، فکری نشد و ما اینگونه در این زمینه عقب افتادگی داریم.

هاشمی افزود: این مساله موجب وارد آمدن فشار مضاعف به مردم و همچنین به جامعه پزشکی شده است و به نظر من اگر طی این سال ها فقط حق بیمه ای که مردم در تهران آن را می پردازند و به ویژه حق بیمه جامعه کارگری - که مبلغ آن از سفره آنان زده شده و برای هزینه درمانشان اختصاص یافته- صرف ایجاد زیرساخت و بیمارستان می شد، اکنون این کمبودها وجود نداشت.

وی تاکید کرد: تنها راهی که برای ما باقی مانده ضمن گسترش مراکز موجود که به دلیل محدودییت زمین هم کار ساده ای نیست، خرید از بخش خصوصی است که در دستور کار هست؛ این خرید خدمت از بخش خصوصی حداقل برای بیماران اورژانسی در صورتیکه ظرفیت خالی وجود داشته باشد، انجام خواهد گرفت.

وی ادامه داد: اگر بتوانیم برای خرید خدمت از بیمارستان های خصوصی در قالب طرح تحول سلامت، هزینه بیشتری متقبل شویم و این امکان را در اختیار مردم قرار دهیم، بخشی از کمبودهای تخت های بیمارستانی برطرف می شود، البته این اقدام کافی نیست و برای بخش خصوصی هم بیمارستان داری صرف نمی کند و زیان بخش است.

برای رفع کمبود تخت های بیمارستانی به سمت ساخت بیمارستان های بزرگ می رویم

وزیر بهداشت اظهار داشت: سرمایه گذاری در حوزه صنعت بیمارستانی باید کاملا اقتصادی شده و تعرفه ها نیز حتما باید در بخش هتلینگ اصلاح شود؛ امسال هم پیشنهاد ما که با توافق نظام پزشکی بود، برای اصلاح این تعرفه ها در هیات وزیران رای نیاورد.

هاشمی تاکید کرد:باید برای رفع کمبود تخت های بیمارستانی به سمت ساخت بیمارستان های بزرگ برویم؛ البته کار ساخت چند بیمارستان بزرگ، آغاز شد و بطورمثال دیروز قرارداد ساخت بیمارستان 750 تخت خوابه شهدای تجریش امضا شد و امیدواریم به سرعت کار آن پیش رود.

آغاز ساخت سه بیمارستان در تهران

وی ادامه داد: کارهای ساختمانی سه بیمارستان دیگر نیز در تهران به زودی آغاز خواهد شد؛ یکی از این بیمارستان ها در پارک ولایت با ظرفیت یکهزار تخت احداث خواهد شد؛ ساخت دو بیمارستان دیگر هم که جزو بیمارستان های بزرگ شهر تهران است؛ آغاز خواهد شد.

وزیر بهداشت تصریح کرد:تنها کاری که برای رفع کمبود تخت های بیمارستانی از دست ما برمی آید گسترش محدود تخت ها با افزایش فضا و خرید خدمت از بیمارستان های خصوصی در تهران است که البته ظرفیت این بیمارستان ها اعم از بیمارستان های تامین اجتماعی، نیروهای مسلح ،خیریه و خصوصی تقریبا پر است.

به یک جراحی بزرگ برای رفع مشکلات نظام سلامت نیاز داریم

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت : اداره نظام سلامت با امکانات و اعتبارات معمول کنونی که در اختیار داریم، کار مشکلی است، باید نظام بهداشت و درمان را بصورت اقتصادی تعریف کنیم و همانطور که در بخش آب، برق، گاز، راه، مسکن و آموزش و پرورش، دولت بعد از تعرفه گذاری با لحاظ کردن سود سرمایه، خرید تصمینی می کند، باید در بخش سلامت نیز همین رویه را در پیش بگیرد.

وی ادامه داد: از نظر وزارت بهداشت، لازم نیست دولت بیمارستان بسازد و دومین دستگاه دولتی پر جمعیت کشور باشد، وزارت بهداشت باید متولی سلامت باشد اما این بسیار سخت است که دستگاههای دیگر تولی وزارت بهداشت در حوزه سلامت را بپذیرند.

وزیر بهداشت با اشاره به لزوم اتخاد تصمیمات شجاعانه و سخت برای اصلاح نظام سلامت گفت: به یک جراحی بزرگ برای رفع مشکلات نظام سلامت نیاز داریم، باید این تصمیم را بگیریم که دولت تصدی گری را در این حوزه به بخش خصوصی واگذار کند و مشابه بخش های دیگر از بخش خصوصی خرید خدمت کند، تنها در این صورت است که نظام سلامت کارآمد می شود.

هاشمی در پاسخ به این پرسش که برای تحقق این هدف چه اقداماتی انجام داده اید، گفت: برای رسیدن به این هدف باید همه دستگاهها به اجماع برسند، هنوز به چنین اجماعی نرسیده ایم و در مرحله مطالبه گری هستیم.

وی ادامه داد: طرح تحول سلامت بخشی از مطالبات مردم را پاسخ داده و به بخش مهمی از اهداف خود دست یافته اما هنوز کارهای زیاد و راه طولانی در پیش داریم و علاوه بر رسانه ها باید سیاستگذاران نیز کمک کنند که نظام سلامت کارآمدی بیشتری پیدا کند.

پرداخت از جیب مردم از 38 به 6 درصد در شهر ها رسید

وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود  گفت: با اجرای طرح تحول سلامت، پرداخت از جیب مردم در شهرها از 38 درصد به کمتر از شش درصد و در روستاها به سه درصد کاهش یافت، به عنوان مثال هزینه یک عمل جراحی به 150 دلار رسید در حالیکه در گذشته چندین میلیون تومان هزینه داشت.

هاشمی افزود: این طرح هزینه های کمرشکن درمان را 17 درصد کم کرد و جمعیتی که به خاطر هزینه های سلامت به زیر خط فقر می رفتند از بالای دو درصد جمعیت به 1.3 درصد جمعیت کاهش پیدا کرد و 0.7 درصد کم شد.

وی ادامه داد: علاوه بر آن بیش از دو هزار پزشک در سراسر کشور توزیع شد و اکنون هیچ منطقه ای از کشور وجود ندارد که پزشک نداشته باشد و دسترسی مردم به طبیب برای همه ایرانیان برقرار است.

انجام 540 هزار زایمان طبیعی رایگان طی سال گذشته

هاشمی گفت: طی سال گذشته 540 هزار زایمان رایگان در بیمارستانهای دولتی انجام و 17 پایگاه اورژانس هوایی ایجاد شد، 10 میلیون نفر در حاشیه شهرها و در شهرهای تا 20 هزار نفر که هیچ امکانات بهداشتی نداشتند، صاحب مراکز بهداشتی شدند و این خدمات امسال در شهرهای زیر 50 هزار نفر گسترش پیدا می کند.

گفتنی است،وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی  روز گذشته با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی ضمن دیدار با مدیرعامل ایرنا از بخش های مختلف بازدید و در جریان تولید اخبار در این سازمان خبری قرار گرفت .

منبع: وب دا

ساعت : 13:54 -  روز  : سه شنبه  - 27 /  5 / 1394 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :395