85 زوج مشکوک و مینور تالاسمی در کاشان در سال 1390 شناسایی شد

کارشناس مسئول مبارزه با بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: از 4738 زوج داوطلب ازدواج مراجعه کننده به آزمایشگاه تحت پوشش دانشگاه در سال 1390،  85 زوج مشکوک و مینور تالاسمی شناسایی شدند.

دکتر مرتضی پنجه شاهی به مناسبت 18 اردیبهشت ماه روز جهانی تالاسمی در گفتگو با خبرنگار وب دا، با اشاره به انجام مشاوره ویژه تالاسمی برای زوج های مذکور گفت: در این مدت تعداد 30 زوج مشکوک و مینور جهت انجام آزمایش تشخیص پیش از تولد مرحله اول (PND) و تعداد 9 زوج باردار جهت انجام آزمایش از جنین مرحله دوم (PND) به مراکز آزمایشگاهی تشخیص ژنتیک تهران ارجاع شدند و با انجام دو مورد سقط قانونی، از تولد 2 کودک مبتلا به تالاسمی ماژور جلوگیری شد.

وی افزود: در حال حاضر تعداد 139 زوج ناقل و مشکوک در این برنامه تحت پوشش مراقبت های ویژه تالاسمی در مراکز بهداشتی و درمانی دانشگاه قرار دارند.

وی تصریح کرد:  خوشبختانه تشخیص این بیماری قبل از تولد، زمانی که جنین 9 تا 11 هفته سن دارد، امکانپذیر است اما هزینه این آزمایشات به نسبت هزینه آزمایش مربوط به تشخیص ناقلان، بسیار بالاتر است.

وی ادامه داد :در حال حاضر حدود 2 تا 3 میلیون نفر ناقل تالاسمی و بیش از 20 هزار نفر مبتلا به تالاسمی ماژور در ایران وجود دارد.

کارشناس مسئول مبارزه با بیماریهای غیرواگیر دانشگاه توصیه های ذیل را به تمام افراد توصیه کرد:

• اگر شما ناقل تالاسمی نیستید لازم نیست اقدام خاصی را انجام دهید.
  • اگر شما ناقل تالاسمی هستید سعی کنید با فردی که ناقل این بیماری است، ازدواج نکنید .
  • اگر شما ناقل تالاسمی هستید و ازدواج کرده اید برای همسر خود نیز این آزمایش را انجام دهید و اگر همسر شما ناقل نیست، لازم نیست اقدام خاصی را انجام دهید.
  • اما اگر هم شما و هم همسرتان ناقل هستید قبل از اقدام به بارداری برای انجام مشاوره به یکی از مراکز مشاوره یا درمان تالاسمی دانشگاه های علوم پزشکی مراجعه کنید.

وی آدرس مراکز مشاوره تالاسمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان را به شرح ذیل بیان کرد:

در شهر کاشان: خیابان امام خمینی - مرکز بهداشتی درمانی گلابچی

در شهر آران و بیدگل: بلوار امام خمینی - مرکز بهداشتی درمانی فاطمیه

اطلاعات بیشتر

ساعت : 12:17 -  روز  : دو شنبه  - 18 /  2 / 1391 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :1298