دکتر لاریجانی خبر داد:

تلاش برای اعتبار بخشی بین المللی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور/ تهیه سند نظام تربیت منابع انسانی

معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از آغاز اعتبار بخشی بین المللی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور خبر داد و گفت: سندی در زمینه نظام تربیت منابع انسانی تهیه شده است.

به گزارش خبرنگار « وب دا » ‌دکتر باقر لاریجانی در دومین نشست سفرا و روسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران و مسئولین نظام سلامت از تلاش برای بین المللی کردن آموزش پزشکی با شرایط فعلی خبر داد و عنوان کرد: این موضوعی است که در سند چشم انداز نیز بر آن تاکید شده تا بتوانیم مرجعیت علمی را در منطقه بدست آوریم.

وی از تهیه سندی در زمینه نظام تربیت منابع انسانی خبر داد و گفت: همچنین 11 بسته تحول و نوآوری توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده که چگونگی توزیع دانشگاه‌ها در کشور را مشخص می‌کند.

دکتر لاریجانی با بیان این که در حال حاضر در کشور 50 دانشگاه علوم پزشکی با 18 هزار هیئت علمی و 190 هزار دانشجو وجود دارد، اظهار کرد: از نظر تولید علم وضعیت کشور در چهار دهه گذشته سیر صعودی داشته است به گونه ای که در حوزه پزشکی 33 درصد تولیدات علمی داشته‌ایم این در حالیست که 12 درصد از اعضای هیئت های علمی در حوزه وزارت بهداشت است. همچنین علیرغم تحریم‌ها در زمینه ارتباط آموزشی با سایر کشورهای اروپایی و آمریکایی نیز موفق بوده ایم.

معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به آموزش پزشکی و بازاریابی در این حوزه خاطرنشان کرد: در سال 2000 میلادی 97 میلیون نفر دانشجو در دنیا جابجا شده اند. در حالی که چین، هند و کره جنوبی در این زمینه تلاش زیادی داشته اند، 71 درصد دانشجویان کشور استرالیا از آسیا است و40 درصد دانشجویان انگلیس را دانشجویان خارجی تشکیل می‌دهند سهم کشور ما در این زمینه اندک است. این در حالیست که ایران دومین کشور در صدور دانشجو به آمریکا است.

وی با ابراز تاسف نسبت به این که دانشجوهای ایرانی برای تحصیل در رشته های پزشکی به کشورهایی می‌روند که وضعیت آموزشی آنها خوب نیست، گفت: تعداد دانشجویان خارجی در ایران یک هزار و 200 نفر است . 60 درصد از این افراد در تحصیلات تکمیلی در 34 دانشگاه تحصیل می‌کنند. این در حالیست که 500 نفر از این تعداد افغان ورتبه های بعدی متعلق به دانشجویان کشورهای بحرین، پاکستان، تاجیکستان و سوریه است.

معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پایان گفت: همچنین اعتبار بخشی بین المللی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور را آغاز کرده‌ایم زیرا در غیر این صورت دچار چالش می شویم.

منبع: وب دا

ساعت : 10:5 -  روز  : دو شنبه  - 18 /  8 / 1394 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :294