بیمارستان نقوی کاشان؛ الگوی وقف پایدار

به مناسبت هفته وقف عنوان شد:

بیمارستان نقوی کاشان؛ الگوی وقف پایدار

وقف به معنای هدیه ابدی برای خدمت عمومی یا نگه داشتن اصل چیزی و جاری بودن منفعت آن در جهت خیر و نیکی و رضای خداست. یکی از بهترین نوع تخصیص مال، وقف است که انسان مومن قسمتی از مالش را در جهت رفع مشکل موسسه‌های خدمات رسانی به اجتماع و نیازمندان وقف می‌کند که دائماً صرف آن شود.

وقف یکی از سنت های اسلامی است از سوی پیامبر و بزرگان دین اسلام همواره مورد توجه بوده است.

بیمارستان نقوی یکی از موقافات دانشگاه علوم پزشکی کاشان می باشد. این مرکز تاکنون چندین بار بازسازی شده و اکنون با زیربنای هفت هزار متر مربع و با بخش های مختلف تخصصی و فوق تخصصی در حال فعالیت می باشد.

از این بیمارستان می توان به عنوان الگویی جهت وقف پایدار یاد نمود؛ به طوریکه جهت اداره این موقوفه منابع لازم توسط واقف محترم در نظر گرفته شده است.

این بیمارستان توسط حاج محمد صادق نقوی کاشانی(متولد 1235) وقف گردیده است. ایشان فرزند حاج حسینعلی صباغ در بازار کاشان به بازرگانی اشتغال داشتند.

مرحوم نقوی اموال خود را  تا 70 سال حبس شرعی وقف نمودند تا منافع آن در جهت معالجه و درمان بیماران مصرف گردد. طبق وصیت ایشان،  پس از 70 سال تمام این دارایی ها جزء مستقلات دانشگاه علوم پزشکی کاشان (اداره بهداری سابق) قرارگیرد که اکنون بالغ بر میلیاردها ارزش ریالی آن برآورد گردیده است.

این خیر سلامت، در مجموع 459 مورد وقفی اعم از زمین مزروعی آبی، باغ، زمین، مجاری آب، مغازه و منزل مسکونی را به عنوان منابع تامین مالی بیمارستان وقف نموده است.

گفتنی است حاج محمد صادق نقوی در اوایل دیماه 1325 شمسی دار فانی را وداع گفتند و در مقبره خانوادگی خود در شهرستان قم دفن گردیدند.

ساعت : 12:33 -  روز  : شنبه  - 5 /  10 / 1394 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :295