وزیر بهداشت

وزیر بهداشت:

عزم وزارت بهداشت در کمک به حوزه سلامت روان جامعه جدی است/ ضرورت انجام مطالعات متعدد در این حوزه

دکتر هاشمی با بیان اینکه  عزم وزارت بهداشت در کمک به حوزه سلامت روان جامعه جدیاست ، اظهار امیدواری کرد که با مشارکت فعالانه انجمن سلامت روان ایران (اسرا)  قدم‌های موثرتر و ماندگارتری برای ارتقای سلامت روان جامعه برداریم.
بهگزارش وبدا؛ دکتر سیدحسن هاشمی در نشست انجمن سلامت روان ایران (اسرا) ضمن ابراز خرسندی از تشکیل این انجمن و ضرورت حمایت و کمک به ساماندهی حوزه سلامت روان گفت:یکی از مشکلات حوزه سلامت روان، موضوع «جایگاه » و ساختار سازمانی این حوزه دروزارت بهداشت است که البته این موضوع و ابلاغ بخشنامه ،چاره همه مشکلات نیست.

وزیر بهداشت افزود: آنچه که در رفع مشکلات سلامت روان و اهمیت آن نقش دارد، انجام مطالعات متعدد در حوزه سلامت روان جامعه است که در این زمینه حمایت و تامین اعتبارو تخصیص بودجه پژوهش‌های مورد نظر از سوی معاونت تحقیقات فن‌آوری وزارت بهداشت ضروری است.
دکتر هاشمی یادآور شد : انجام تحقیقات در حوزه سلامت روان ، نتایج و خروجی تحقیقات و اطلاع‌رسانی مشکلات جامعه در این بخش، منجر به اقناع مسئولین و اقدام آنها برای رفعمشکلات این حوزه می‌شود.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در حوزه سلامت روان ابتدا باید نگاه مردم و مسئولین را باارائه اطلاعات مستمر به آنها تغییر داد.
دکتر هاشمی با اشاره به عدم همکاری بین بخش‌های ارائه دهنده خدمات سلامت روان که مورداشاره یکی از اعضای انجمن سلامت روان بود، بر ضرورت رفع موازی‌کاری‌ها و یک پارچه شدن فعالیت‌ها تاکید کرد و گفت: در حال حاضر برخی از ماموریت‌های سازمان بهزیستی مربوط به حوزه سلامت بوده و عکس این قضیه نیز صادق است و باید تصدی‌گری‌ها را در این زمینه به دیگران واگذار کنیم.
وزیر بهداشت تصریح کرد: اگر همان طور که مقام معظم رهبری در ابلاغ سیاست‌های کلی سلامتبر تولیت نظام سلامت توسط وزارت بهداشت تاکید کرده‌اند، تولیت در اختیار این وزارتخانه باشد بسیاری از مشکلات رفع می‌شود.
دکتر هاشمی درخصوص ساختار حوزه سلامت روان در وزارت بهداشت خطاب به اعضای انجمن سلامتروان ایران گفت: وزارت بهداشت آمادگی دارد که این ساختار را با تصمیم واقع‌بینانه و کاربردی شما و جلب حمایت‌های معاونت های توسعه، بهداشت ، درمان، پژوهش و آموزش این وزارتخانه به منظور ارتقای سلامت روان تغییر دهد.
وزیربهداشت همچنین به حضور و کمک بخش خصوصی در ایجاد تخت‌های روانپزشکی اشاره کرد و
گفت: درخواست برای ایجاد تخت روانپزشکی نیاز به مجوز ندارد و از طریق بانک‌ها می‌توانفرصت‌ها برای کمک به این حوزه را فراهم آورد و همه باید برای تقویت حوزه سلامت روان کمک کنیم.
وزیر بهداشت با اشاره به اهمیت شبکه‌های بهداشتی در حوزه سلامت روان گفت: همه ایرانیانباید تحت پوشش شبکه‌ها قرار گیرند و برایشان پرونده الکترونیک سلامت تشکیل شود و اگر هر تولد زنده را در شبکه ثبت و وضعیت سلامت وی را پی‌گیری کنیم می‌توانیم با مداخله به موقع، در پیشگیری و کنترل بیماری‌ها عمل نماییم و این اقدام در دستور کار وزارت بهداشت است.
دکتر هاشمی گفت: عزم وزارت بهداشت در کمک به حوزه سلامت روان جامعه جدی است و ما خود را جدا از انجمن سلامت روان نمی‌دانیم و امیدوار هستیم با کمک یکدیگر و مشارکت جدی وفعالانه شما قدم‌های موثرتر و ماندگارتری برای ارتقای سلامت روان جامعه برداریم.
وزیر بهداشت در پایان ضمن تشکر از نقطه‌نظرات تک تک اعضای انجمن سلامت روان و استقبالاز تشکیل جلسه‌ با اعضای این انجمن گفت: امیدواریم با کمک و پی‌گیری‌های شما گام‌های موثری در این حوزه برداریم.
گفتنیاست در این جلسه ضمن معرفی انجمن سلامت روان ایران (اسرا) که به تازگی در وزارتکشور به ثبت رسیده است گزارشی از اقدامات این انجمن و آخرین وضعیت سلامت روان در کشور در حضور وزیر بهداشت ارائه شد.

منبع: وب دا

ساعت : 11:52 -  روز  : سه شنبه  - 11 /  12 / 1394 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :355