وزیر بهداشت در جمع روسای دانشکده ها، مدیران پرستاری و مترون های بیمارستانهای سراسر کشور:

با درشتی و توبیخ جامعه رشد پیدا نمی کند

دکتر هاشمی تاکید کرد: پزشک و پرستار باید مسئول و وظیفه شناس باشند و معتقد باشند که همیشه حق با مریض است.

به گزارش وبدا، دکتر سیدحسن هاشمی در اجلاس مشترک روسای دانشکده‌های پرستاری، مدیران پرستاری دانشگاه‌ها و مترونهای بیمارستان‌های سراسر کشور گفت: افراد کمی هستند که در حرفه خود می توانند جان مردم را نجات دهند؛ حرفه ما و شما از جنس مسیحایی و الهی است پس ما که امکان این خدمت را داریم باید ارزش آن را بدانیم.

وزیر بهداشت با اشاره به سنگینی وظیفه پرستاران در نظام سلامت کشور گفت: در حال حاضر بیش از 750 بیمارستان کشور با انجام میلیون ها بستری در سال آمار کم نظیری از ارایه خدمات را به نمایش می گذارند و اگر خود شما تفاوت ارایه خدمت در حال حاضر و گذشته را با هم مقاسیه کنید می بینید که با وجود کمبود نیروی انسانی، خدمات ما به شدت وسعت پیدا کرده است.

وی با اشاره به خدمات بی‌دریغ پرستاران در مراکز بهداشتی و درمانی اظهار کرد: من به خاطر اجرای طرح تحول نظام سلامت از طرف دولت و به نمایندگی از مردم از شما تشکر می‌کنم. آمارها نشان می‌دهند بیش از ۷۰ درصد مردم به رغم همه کمبودها و کاستی‌ها از خدمات طرح رضایت داشته‌اند.

وزیر بهداشت خطاب به پرستاران گفت: همه ما عضو یک تیم هستیم و هریک کارهای مربوط به خود را داریم ولی از نظر ارزش هیچ فرقی بین آنها نیست.

دکتر هاشمی گفت: در حال حاضر دانشگاه های ما پیشرفت های قابل ملاحظه ای را داشته اند و پروژه های زیادی در حال ساخت است به طوری که مثلا در دانشگاه سیستان و بلوچستان 298 پروژه در حال اجرا وجود دارد. . همین طور در خراسان شمالی با اجرای طرح تحول خانواده، به ازای هر 3هزار نفر یک مراقب بهداشت وجود دارد، پرونده سلامت الکترونیک برای 40درصد جمعیت این استان تشکیل شده و تخت های بیمارستانی در این مدت افزایش پیدا کرده است. در سفر اخیر به کرمانشاه مشاهده کردیم که بیش از 250 پروژه در حال اجراست و علی رغم همه کمبودها رضایتمندی مردم فراهم آمده است.

دکتر هاشمی با توضیح فرایند تامین منابع طرح تحول سلامت افزود: در ابتدای کار دولت قرار بود یارانه ها نقدی به جز موارد خاص حذف شود تا از محل این صرفه جویی 15 هزارمیلیارد برای بحث تولید و 8 تا 10 هزار میلیارد در حوزه خدمات سلامت هزینه شود و بر این اساس طرح تحول سلامت به رییس جمهور تقدیم شد ولی متاسفانه پس از نظرسنجی در این مورد از مردم، بیش از 90 درصد به پرداخت نقدی یارانه ها تمایل داشتند و با این وضعیت میزان تخصیص  اعتبارات ما از حد پیش بینی شده کمتر شد.

وزیر بهداشت کاهش قیمت نفت به یک چهارم قیمت و همچنین کاهش میزان صادرات نفت به 900هزار بشکه به دلیل تحریم ها را دو عامل دیگر در عدم تامین منابع پیش بینی شده طرح تحول سلامت دانست و گفت: به این ترتیت طرح تحول سلامت از همان ابتدا با مشکلات جدی از نظر مالی روبرو شد ولی با توجه به تعهدی که به مردم دادیم، سعی کردیم بار این مشکلات را به دوش بکشیم اما این طرح را به انجام برسانیم.

وی با اشاره به پوشش بیمه ای ۱۱میلیون نفر فاقد بیمه در کشور به عنوان یکی از موارد پیش بینی نشده در طرح تحول سلامت افزود: قرار بود این بیمه به طور رایگان و فقط برای افراد نیازمند باشد و طبق برآوردهای ما تعداد این افراد ۴ تا ۵میلیون نفر بود؛ ضمن اینکه در ابتدا فقط قرار بود این بیمه موارد بستری را پوشش دهد؛ اما آنچه در عمل با آن مواجه شدیم، بیمه برای همه افراد و برای همه خدمات بود. به این ترتیب سرانه 16هزار تومان برای 5میلیون نفر تبدیل به سرانه ای 34 هزار تومانی برای نزدیک به 11میلیون نفر بود. اگر می‌خواستیم به همه کسانی که بیمه نبودند دفترچه بدهیم صرفه نظر از نیازمند بودن یا نبودن آنها، ۱۳ میلیون نفر مشمول آن می‌شدند.

به این ترتیب با اضافه شدن حدود ۷ میلیون نفر به برآوردهای اولیه وزارت بهداشت برای دریافت دفترچه بیمه، این سرانه به ۳۴ هزار تومان رسید و در نتیجه بیمه‌ها با کسری اعتبار مواجه شدند.

وی خاطرنشان کرد: به همین دلیل نیز کارانه و دریافتی کادر درمانی ما با تاخیر مواجه شد؛ اگرچه ما برای بیمه 11 میلیون ایرانی بسیار خوشحالیم، اما به دلیل به موقع اجرا نشدن تعهدات مالی خود به کادر درمان ناراحت هستیم.

دکتر هاشمی در ادامه با اعلام این خبر که رئیس جمهوری دستور داده‌اند در متمم بودجه ۵ هزار میلیارد تومان به بیمه‌ها کمک شود، گفت: تا امروز حتی برای جایگزینی یک نیروی کلیدی مانند پرستار به ما مجوز نداده‌اند در حالی که ارایه خدمات ما چندین برابر شده است چرا که دولت نمی‌توانست اجازه این کار را بدهد. در حالی که ما بیش از ۲۰ هزار پرستار بازنشسته داریم.

وی، حضور بیشتر پزشکان در محیط‌های دولتی را یکی از مهم ‌ترین دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت عنوان کرد و افزود: در گذشته تنها ۵ درصد از پزشکان در مراکز دولتی می‌ماندند، اما در طرح تحول سلامت اجازه تاسیس مطب از آنها گرفته شد و این نیروها به بیمارستان‌های دولتی آمدند.

دکتر هاشمی با تاکید بر اینکه طرح تحول نظام سلامت تا پایان دولت ادامه پیدا می‌کند، گفت: امروز تنها بخشی از طرح تحول اجرا شده است و بخش‌های مهمی از آن همچنان باقی مانده و امیدواریم که دولت‌های آینده به اجرای آن کمک کنند. هیچ نظام سلامتی در دنیا زودتر از ۲۰ سال متحول نشده است.

وزیر بهداشت خطاب به پرستاران گفت: اگر گاهی رفتارهای قابل قبولی را از بیماران نمی‌بینید  به حساب گرفتاری و شرایط جسمی آنها و البته  شرایط نامساعد اقتصادی بگذارید. پزشک و پرستار باید مسئول و وظیفه شناس باشند و فکر کنند همیشه حق با مریض است.

دکتر هاشمی به مدیران پرستاری بیمارستان‌ها و همچنین مترون‌ها و سایر مسئولان پرستاری توصیه کرد: با درشتی، توبیخ و رفتارهایی از این دست در قبال کارکنان، هیچ جامعه‌ای رشد و تعالی پیدا نکرده است. ما گاهی رفتارهایی نشان می‌دهیم که ممکن است مردم در ارزش‌های واقعی ما تردید کنند؛ و به خصوص اینکه با گسترش رسانه های مجازی ممکن است یک اتفاق کوچک ناگهان به خبری کشوری مبدل شود.

وزیر بهداشت همچنین با اشاره به جمله امام خمینی (ره) که فرمود «عالم محضر خداست» خاطرنشان کرد: سال آخر کار دولت است و این سال متاسفانه شدیدا سیاسی خواهد بود. اما کار شما نباید فقط برای پنهان ماندن از نیش رسانه ها باشد چرا که شما مسیر خدمت را برای هدفی بزرگتر انتخاب کرده اید. مهمترین مشکل ما در این چند سال سوء برداشت و سوءظن بوده و ما باید مراقب باشیم که با کار غلط این جایگاه را خراب نکنیم.

منبع: وب دا

ساعت : 11:21 -  روز  : چهار شنبه  - 30 /  4 / 1395 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :325