در مراسم افتتاح واحدهای زایمان طبیعی در دانشگاه عنوان شد:

موفقیت در کاهش سزارین از نتایج طرح تحول سلامت

رییس دانشگاه علوم پزشکی کاشان اظهار داشت: موفقیت در کاهش سزارین از نتایج مهم طرح تحول نظام سلامت است.

به گزارش وب دا، دکتر محمد حسین اعرابی در مراسم افتتاح رسمی واحدهای تک نفره زایمان طبیعی در بیمارستان شهید بهشتی همزمان با سراسر کشور با حضور مسئولین دانشگاه و شهرستان، با بیان اینکه بسته ترویج زایمان طبیعی یکی از بسته های خدمتی طرح تحول نظام سلامت است که نیازمند فرهنگ سازی و زیر ساخت هایی می باشد، گفت: با افتتاح واحدهای تک نفره زایمان طبیعی زیر ساخت لازم برای این بسته فراهم می شود.

وی، ضمن اشاره به موفقیت این دانشگاه در جهت کاهش سزارین و افزایش زایمان طبیعی، افزود: میزان زایمان طبیعی از شروع طرح تحول نظام سلامت در بیمارستان شهید بهشتی کاشان از 49 و شش دهم درصد در سال 92 به 58 و یک دهم درصد در شش ماهه اول سال 95 رسیده است.

به گفته دکتر اعرابی، با افتتاح واحدهای تک نفره زایمان طبیعی حریم خصوصی افراد در حین زایمان و پس از زایمان حفظ می شود و شرایطی برای مادر فراهم می کند که فرآیند پیش از زایمان، زایمان و دو ساعت پس از زایمان در یک اتاق با یک تخت و برای یک مادر انجام می شود، تخت این اتاق قابل تبدیل به وضعیت های مناسب برای لیبر و زایمان می باشد و مادر از دو ساعت پس از زایمان تا زمان ترخیص به بخش منتقل می گردد.

وی، در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به طرح تحول سلامت به عنوان طرحی فراگیر با بسته های خدمتی متنوع در حوزه های مختلف اعم از درمان، آموزشی و بهداشتی اظهار داشت: کاهش هزینه های پرداختی از جیب مردم از 37 درصد به 7 درصد از برکات دیگر طرح تحول نظام سلامت است.

معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز در این مراسم، از افتتاح این واحدهای تک نفره در دانشگاه اظهار خردسندی کرد.

دکتر محمد حاجی جعفری گفت: با افتتاح این واحدها فضای اختصاصی و محرمانه جهت ایجاد آرامش و احترام به مادران باردار و انجام زایمان فیزیولوژیک در راستای اهداف طرح تحول نظام سلامت فراهم می شود.

وی، با اشاره به اینکه میزان مرگ و میر مادر و نوزاد یکی از شاخص های توسعه یک کشور است، افزود: ایران یکی از کشورهای موفق در این زمینه می باشد که مرگ و میر مادر نیز کنترل شده است.

معاون درمان دانشگاه تصریح کرد: سیاست های کشوری بر این است که با کاهش استرس ها، فرآیند زایمان و خوشایند کردن زایمان طبیعی، مادران بیشتر به زایمان فیزیولوژیک ترغیب شوند که راه اندازی تخت های تک نفره زایمان در راستای رسیدن به این امر می باشد.

دکتر کتابی به نمایندگی از نماینده مردم شهرستان های کاشان و آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم، با اشاره به برکات طرح تحول نظام سلامت، از متولیان این امر در دانشگاه علوم پزشکی کاشان به خاطر اجرای مطلوب این طرح در منطقه تشکر کرد.

وی، با اشاره به ارائه خدمات توسط دانشگاه به کل منطقه شمال استان اصفهان، بر لزوم همکاری بین بخشی برای اجرای هرچه بهتر خدمات سلامت و اجرای طرح تحول سلامت تاکید کرد.

معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری ویژه کاشان نیز در این مراسم، طرح تحول در حوزه سلامت کشور را یکی از موفقیت های نظام جمهوری اسلامی ایران و دولت تدبیر و امید برشمرد و اظهار داشت: کاشان به خوبی توانسته است در اجرای این طرح موفق باشد.

عباسعلی قپانی پور، با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری (مدظله العالی) "ما می خواهیم بیمار جزء رنج بیماری رنج دیگری نداشته باشد" اظهار داشت: با اجرای این طرح امیدواریم این امر تحقق یابد.

لازم به ذکر است افتتاح همزمان 714 واحد تک نفره زایمان طبیعی در 144 بیمارستان و 37 دانشگاه علوم پزشکی روز سه شنبه مورخ 18/8/95 در سراسر کشور صورت گرفت.

ساعت : 10:57 -  روز  : چهار شنبه  - 19 /  8 / 1395 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :308