برگزاری نشست هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاه

نشست هم اندیشی استادان دانشگاه با حضور دکتر ابراهیم متقی استاد علوم سیاسی و تحلیل گر روابط بین الملل و با موضوع دولت ترامپ و امنیت ملی و موقعیت منطقه ای ایران در سالن دکتر قریب دانشکده پزشکی برگزار گردید.

به گزارش وب دا، حجت الاسلام علیرضا شاه فضل در ابتدای نشست، ضمن تشکر از حضور اعضای هیات علمی و تسلیت وفات حضرت معصومه به بیان نکاتی از فضایل آن حضرت پرداخت و در ادامه رحلت آیت اله رفسنجانی را تسلیت عرض کرد.

دکتر متقی استاد علوم سیاسی و تحلیل گر روابط بین الملل در این نشست، گفت: در آمریکا سنت را با دین پیوند داده اند و تجربه مربوط به اندیشه های سیاسی و حکومتداری اروپا را هم داشته اند، تفکیک قوا  را شکل دادند و دین محوریت اصلی اندیشه اجتماعی و سیاسی بود.

وی افزود: بسیاری از دانشگاه های تاریخی آمریکا که یک مبنای علمی قوی دارند توسط یک نهاد دینی اداره می شد و آمریکائی ها با ایجاد جامعه جدید خودشان را کسانی می دانستند که خانه خدا را کشف کردند و در تفکر آمریکایی، این کشور مرکز جهان است و چون خدایی را که درصدد کشفش بودند در مهاجرت حاصل شد.

دکتر متقی تصریح کرد: آنان معتقد هستند برای شکل گیری قدرت باید سبک زندگی را ایجاد کرد، فرهنگ اجتماعی و اقتصادی را باید شکل داد، متون علمی تولید کرد و در صنعت و تکنولوژی پیشرو بود.

استاد علوم سیاسی و تحلیل گر روابط بین الملل ادامه داد: مطابق قانون اساسی آمریکا قدرت از آن مردم است و رئیس جمهور نماد اجرای قدرت می شود و اندیشه هایش آمریکایی باشد و به توسعه و پول فکر کند.

وی، سپس در مورد نحوه انتخابات در آمریکا و به نقش آمریکا بعد از انتخابات رئیس جمهوری در کشورهای منطقه پرداخت  و اظهار داشت: در فراز و نشیبی همکاری های دیپلماتیک راهبردی آمریکا با کشور ما  ادامه پیدا خواهد کرد، بدبینی ها ادامه خواهد داشت اما تضادها افزایش پیدا نخواهد کرد.

دکتر متقی، همچنین به موضوع برجام پرداخت از نظر ترامپ هرجای مفاد برجام با منافع آمریکا تضاد داشته باشد در آن زمینه ایران را محدود خواهد کرد.

وی گفت: برجام یک توافق عقیمی است و دولت جدید آمریکا هیچ تعهدی به آن ندارد یعنی توافقی که وجود دارد به پیمان تبدیل نشده است اکنون سخت ترین قواعد نظارتی تاریخ آژانس روی ایران اعمال می شود، امروزه ما هر دو نظارت آژانس (پادمان هسته ای و پروتکل الحاقی2 +93) را اجرا می کنیم علاوه بر این ها پروتکل پلاست را هم اجرا می کنیم.

استاد علوم سیاسی و تحلیل گر روابط بین الملل افزود: سیاست ترامپ با سیاست آمریکایی بنیادی خیلی شباهت دارد. نگاه قدرت است خود را برحق می دانند و هیچ گاه جنگ جزء استراتژی آمریکا در برخورد با ایران  نبوده و می خواهند ایران را محدود کنند دیپلماسی اجبار، این سیاست در آینده هم وجود دارد.

دکتر متقی در پایان نشست  به سوالات اساتید شرکت کننده پاسخ داد.

ساعت : 10:29 -  روز  : پنج شنبه  - 23 /  10 / 1395 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :91