به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر:

همایش "عزم ملی، رمز پیشگیری از اعتیاد" در دانشگاه برگزار شد

به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر، همایش "عزم ملی، رمز پیشگیری از اعتیاد" به همت معاونت بهداشتی دانشگاه روز چهارشنبه مورخ 7/4/91 در  سالن آمفی تئاتر مرکزی دانشگاه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار وب دا، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان در این همایش اظهار داشت: در مبارزه با پدیده شوم اعتیاد ضمن بررسی مشکلات و چالش های اصلی باید جامعیت، برنامه ریزی، نظارت و پیگیری را جزء اصلی برنامه ها در این زمینه قرار داد.

دکتر محمد حسین اعرابی گفت: امروزه، پدیده شوم اعتیاد بر سر هر خانواده و جامعه سایه انداخته است و همه افراد جامعه به طور مستقیم و غیر مستقیم از تبعات این پدیده رنج می برند.

وی با اشاره به آثار متعدد جسمی و روحی اعتیاد افزود: آمار و ارقام گویای گسترش، ترویج، تغییر الگوی مصرف و دسترسی آسان به مواد مخدر است.

وی با اشاره به هزینه های مادی و معنوی فراوانی که نظام مقدس جمهوری اسلامی در راه مبارزه با این پدیده شوم صرف کرده، تصریح کرد: با توجه به اینکه ترویج استفاده از مواد مخدر توسط دشمنان انقلاب اسلامی به طور مستقیم و غیر مستقیم به وسیله رسانه ها هدایت می شود ولی مقابله با آن نیازمند تلاشی جهادگونه  است.

رئیس دانشگاه ضمن اشاره به فعالیت های مختلف در مبارزه با اعتیاد بعد از وقوع انقلاب اسلامی  اذعان داشت: فرهنگ سازی، حساس سازی، اطلاع رسانی و ارتقای سطح آگاهی مردم در پیشگیری از اعتیاد موثر است.

دکتر اعرابی با اشاره به فعالیت های مختلف دانشگاه در پیشگیری از پدیده شوم اعتیاد ادامه داد: استفاده از تمام ظرفیت ها و پتانسیل های دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل، شناسایی بهترین راه و روش پیشگیری با استفاده از پژوهش و تحقیق و بومی سازی اطلاعات در این زمینه بسیار تاثیرگذار می باشد.

وی بیان کرد: مساجد و حوزه های علمیه بهترین ظرفیت و پتانسیل را برای پیشگیری از اعتیاد دارند.

رئیس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی استان اصفهان نیز در این همایش گفت: معضل اعتیاد به مواد مخدر یک معضل جهانی است.

سرهنگ حسین حسین زاده با اشاره به موقعیت جغرافیایی ایران و  واقع شدن در همسایگی دو کشور عمده تولید کننده مواد مخدر  افزود: سن مصرف مواد مخدر در کشور ما کاهش یافته است.

وی، اساسی ترین معضل اعتیاد را از هم پاشیدگی کانون خانواده عنوان و تصریح کرد: کاهش امنیت اجتماعی و فرهنگی، فقر، فحشا، و تحمیل هزینه های گزاف اقتصادی به دولتها از دیگر پیامدهای مصرف مواد مخدر در جامعه است.

وی با اشاره به اینکه مجازات مجرمان تنها راه مبارزه با گسترش تولید، توزیع و مصرف مواد مخدر نیست، تاکید کرد: در زمینه مقابله با اعتیاد باید تقاضا به مواد مخدر را کاهش داد.

رییس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی استان اصفهان اظهار داشت: با مسئله مجازات مخالف نیست اما با توجه به اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران از جمله کشورهای پیشگام در عرصه مقابله با مواد مخدر به حساب می آید باید راهکارهای دیگری نیز مورد توجه قرار گیرد.

سرهنگ حسین زاده با اشاره به اینکه 90 درصد معتادین به مواد مخدر ابتدا از سیگار شروع می کنند، ادامه داد: بیش از 50 درصد معتادان ایرانی بین 17 تا 30 سال سن دارند و خودنمایی، کنجکاوی و ناآگاهی مهم ترین علت های گرایش جوانان و نوجوانان به سمت مصرف مواد مخدر است.

وی گفت: افزایش سطح آگاهی همگانی، شناسایی و برخورد با تولید کنندگان مواد مخدر، تجدیدنظر در بعضی از قوانین، کاهش دسترسی به مواد مخدر، کاهش تقاضا در جامعه، توزیع عادلانه ثروت، تحکیم بنیان خانواده، ایجاد محیطی سالم، افزایش تفریحات سالم و ورزش از جمله عوامل مهم در مبارزه با این پدیده شوم است.

وی در پایان تاکید کرد: بحران های ملی، عزم ملی را طلب می کند.

ساعت : 12:39 -  روز  : پنج شنبه  - 8 /  4 / 1391 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :671