EN |
    ورود
   3:04:13 PM

"خدایا به ما ظرفیت و لیاقتی عطا کن که بتوانیم ناشر بخشی از خبری باشیم که تو اراده کرده ای در هستی نشر یابد"
 

1398 / 07 / 22
 
پایگاه خبری وب دا کاشان

13 تیرماه روز مبارزه با بیماری های منتقله بین حیوان و انسان:

کنترل بیماری های مشترک بین حیوان و انسان مستلزم هماهنگی بین بخشی است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به اینکه 13 تیرماه روز ملی مبارزه با بیماری های منتقله بین حیوان و انسان است، گفت: کنترل بیماری های مشترک بین حیوان و انسان مستلزم همدلی و هماهنگی بین بخشی و برون بخشی و توجه بیشتر مسئولین است.

به گزارش خبرنگار وب دا، دکتر سید علیرضا مروجی ضمن اشاره به اینکه همه ساله برنامه هایی با هدف آگاه سازی، حساس سازی و جلب مشارکت جامعه و مسئولین در خصوص عوامل ابتلا به این بیماری ها برگزار می‌شود، افزود: بیماری های مشترک بین انسان و حیوان طیف گسترده ای از بیماریها را شامل می‌شود و گروهی از آنها در زمان های نه چندان دور، موجب وحشت جامعه به همراه تلفات قابل توجه در انسان شده است که نمونه آن بیماری طاعون است و حتی می توان گفت خطر باز پدید شدن آن همیشه وجود دارد.

وی تصریح کرد: گروهی از این بیماری ها در سال های اخیر به عنوان بیماری های نوپدید (مانند تب خونریزی دهنده کریمه کنگو) ظهور کرده و سلامت جامعه را در معرض تهدید قرار داده اند.

وی ادامه داد: سرعت و سهولت انتقال جمعیت دامی و انسانی، افزایش جمعیت و در نتیجه نیاز گسترده به مواد پروتئینی و غذایی بر اهمیت بیماری های فوق الذکر افزوده است.

دکتر مروجی اظهار داشت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو نیز نوعی بیماری مشترک بین انسان و حیوان است که مواردی از شیوع آن در کشور گزارش شده است.

وی گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری تب دار ویروسی و خونریزی دهنده است که از طریق گزش کنه و له نمودن و یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌ شود.

وی افزود: شروع ناگهانی تب، سردرد، درد عضلانی در طی سه روز و پس از 3 روز و خونریزی در پوست به خصوص در قسمت بالای بدن در طول خطوط زیر بغلی  ازعلائم بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است.

وی، گزیده شدن توسط کنه آلوده، تماس با خون و مواد آلوده کننده دام ( امحاء و ترشحات، بافت ها و ...) و تماس با خون و مواد آلوده کننده بیمار (مانند کار در بیمارستان) از راه های انتقال این بیماری بیان کرد.

وی، دامداران، شیردوشان (زنان روستایی)، دامپزشکان، قصابان، سلاخان، کارگران کشتارگاه ها و دباغان و پرسنل بهداشتی درمانی از گروه های در معرض خطر این بیماری بیان کرد.

دکتر مروجی، انجام اقدامات ذیل جهت پیشگیری از ابتلاء به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را ضروری دانست:

1-گوشت مصرفی خود را از فروشگاه های مجاز که مورد تایید با  مهر دامپزشکی هستند، تهیه نمایید.

2- از خریداری گوشت های کشتار غیربهداشتی (معابرعمومی) خودداری کنید.

3- در هنگام قطعه قطعه کردن گوشت حتما از دستکش استفاده نمایید.

4- از کشتار دام در معابر عمومی ( ورود حجاج و عتبات عالیات، مراسم مذهبی و ...) جداً پرهیز نمائید. 

5- گوشت تا 24 ساعت و جگر نیز باید تا 48 ساعت در داخل یخچال نگهداری و سپس آن را خوب پخته و مصرف کرد.

6- در صورت وجود علائمی نظیر تب ناگهانی و سردرد، درد عضلات سریعاً به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی محل سکونت  خود مراجعه و یا با شماره تلفن 5420020 تماس حاصل فرمایید.

 

ساعت : 12:27 -  روز  : سه شنبه  - 13 /  4 / 1391 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :579

درج نظر بینندگان نظرات کاربران فایل مرتبط
  درج نظر بينندگان خبر :

نام:   
ایمیل:  
نظر:    

  نظرات كاربران: