نشست شورای سلامت شهرستان کاشان برگزار شد

نشست فوق العاده شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان کاشان ویژه برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع روز چهارشنبه مورخ 12/5/91 برگزار شد.

به گزارش خبرنگار وب دا، معاون استاندار و فرماندار ویژه کاشان با اشاره به اهمیت و حساسیت برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع گفت: این برنامه انقلابی در سطح بهداشت و درمان ایجاد می کند.

علیرضا جوادی با بیان اینکه با اجرا شدن برنامه پزشک خانواده، همه افراد، تحت پوشش بیمه‌ قرار می‌گیرند، افزود: توجه به پیشگیری قبل از درمان و نگاه سلامت محور از ثمرات اجرای این برنامه است و با اجرای آن ارتقای سلامت جامعه تضمین می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت اطلاع رسانی توسط رسانه ها و سازمان های مختلف در این برنامه تصریح کرد: استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل های بسیج جامعه پزشکی برای اطلاع رسانی چهره به چهره مردم، همکاری صاحبان صنایع و تمامی دستگاه های اجرایی و استقرار یک قرارگاه پزشک خانواده در سطح شهرستان می تواند در تسریع برنامه های پیش بینی شده در این زمینه موثر باشد.

وِی اظهار داشت: اهمیت قرارگاه پزشک خانواده جهت رصد و مرتفع کردن مشکلات و چالش های پیش بینی نشده این برنامه است.

معاون سیاسی اجتماعی فرماندار ویژه شهرستان کاشان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه برنامه پزشک خانواده یک برنامه ملی است، گفت: کلیه دستگاههای اجرایی شهرستان باید همکاری لازم و به موقع را با دانشگاه علوم پزشکی کاشان داشته باشند.

محمد رضوانی نژاد، بر تشکیل کمیته های پنج گانه برنامه پزشک خانواده، رصد، بررسی و ارزیابی آن توسط تمام سازمان ها تاکید کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز در ابتدای این جلسه با اشاره به اهمیت این برنامه بزرگ اظهار داشت: عملیاتی شدن این برنامه نیازمند فرهنگ سازی و تغییر نگرش جامعه است.

دکتر محمد حسین اعرابی با اشاره به اینکه اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع بعنوان یک تحول، رفرم و انقلاب در نظام سلامت کشور است، گفت: این برنامه بیش از 70 سال سابقه در کشورهای پیشرفته دارد و تجربیات لازم در این زمینه وجود دارد.

وی، اجرای برنامه پزشک خانواده را یک امر تکلیفی و الزامی از سوی نظام و انقلاب دانست.

رئیس ستاد اجرایی برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در دانشگاه افزود: اجرا و عملیاتی شدن این برنامه نیازمند همکاری همه جانبه سازمان ها و موسسات جامعه است.

دکتر محمد حسین اعرابی با اشاره به اقدامات انجام شده در دانشگاه در این راستا تصریح کرد: پزشک خانواده در این برنامه مسئول سلامت افراد تحت پوشش خود می باشد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز در این نشست اظهار داشت: با اجرای برنامه پزشک خانواده 500 تا 2500 نفر تحت پوشش یک پزشک قرار می گیرند و از خدمات سلامت و بهداشت بهره‌مند می‌شوند.

دکتر سید علیرضا مروجی افزود: هر فرد می‌تواند خارج از برنامه نیز به پزشکان مراجعه داشته باشد که در آن صورت صددرصد هزینه‌ها بر عهده بیمار است، اما در پوشش برنامه فقط 5 تا 10 درصد هزینه‌ها را بیمار پرداخت می‌کند.

وی تصریح کرد: در مسایل اورژانسی نیز هیچ محدودیتی در پذیرش افراد وجود ندارد.

به گفته دکتر مروجی، بیمار باید ابتدا در سطح یک به مطب‌های پزشک عمومی‌ مراجعه کند و در صورت نیاز توسط پزشک خانواده به سطوح‌ بعدی (متخصص، فوق تخصص و بیمارستان‌ها) ارجاع داده می‌شود.

وی در پایان سخنان خود به بیان انتظارات و چالش های برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع پرداخت.

ساعت : 9:28 -  روز  : پنج شنبه  - 12 /  5 / 1391 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :642