فرهنگ سلامت

عضو هیات علمی دانشگاه:

نقش جامعه در حوزه سلامت روان غیرقابل انکار است

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: نقش جامعه در حوزه سلامت روان غیرقابل انکار و بسیار تاثیرگذار است.

دکتر افشین احمدوند در گفت و گو با خبرنگار وب دا گفت: براساس آمار سازمان بهداشت جهانی در سال 2020 نخستین بیماری شایع در دنیا افسردگی خواهد بود.

وی افزود: براین اساس، تغییرات بسیاری بایستی در دیدگاه و نگرش افراد جامعه نسبت به بیماران اعصاب و روان صورت گیرد.

وی تصریح کرد: متاسفانه جامعه کنونی، با ناآگاهی از شرایط و وضیعت این بیماران نمی تواند نقش مفید و موثر خود را در بهبود آنها داشته باشد.

سرپرست مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی اخوان کاشان تاکید کرد: براین اساس، پرسش ها و برخوردهای نامناسب با این بیماران نه تنها وضعیت سلامت آنها را بهبود نمی بخشد بلکه مانع از فراهم شدن شرایط مساعد برای بازگشت آنها به زندگی معمولی و یا شرایط مناسب تر می شود.

دکتر احمدوند خاطرنشان کرد: فرد سالم به راحتی می تواند با استفاده از مهارت های خود با دیگر افراد جامعه در هر شرایطی ارتباط برقرار کند اما یک بیمار اعصاب و روان قادر به کنترل وضعیت روحی و روانی خود نبوده و نمی تواند پاسخ گوی انتظارات و توقعات نا به جا باشد به همین دلیل، به انزوا رو می آورد.

وی یادآور شد: بروز این مساله در جوامع کوچکتر و جوامعی که پیوند عاطفی و احساسی شدیدتری نسبت به یکدیگر دارند بیشتر به چشم می خورد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، با بیان اینکه جوامع می توانند با استفاده از نقش حمایتی و درمانگری خود، به افراد و اقشار آسیب پذیر کمک کنند، ادامه داد: با توجه به اینکه سلامتی دوراه ی بوده و بیماری برای همه افراد رخ می دهد لذا نهادینه سازی فرهنگ چگونگی برخورد با افرادی که از نظر سلامت روان دچار مشکلاتی هستند، از اهمیت بسیاری برخوردار است.

دکتر احمدوند اظهار داشت: بیماران اعصاب و روان مانند دیگر افراد جامعه دارای حق و حقوقی هستند که برای دست یابی به آن نیازمند حمایت همه جانبه از اقشار اجتماع هستند.

ساعت : 15:19 -  روز  : شنبه  - 23 /  2 / 1391 /  شماره خبر : 31 / تعداد نمايش :600