فرهنگ سلامت

کارشناس صنایع غذایی دانشگاه:

گلاب تقویت کننده معده، قلب، کبد و اعصاب است

کارشناس صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: گلاب ضمن تقویت معده، قلب، کبد و اعصاب به عنوان آرامبخش قوی محسوب می شود.

تاجر در گفتگو با خبرنگار وب دا با اشاره به اینکه بعضی افراد قدیمی مصرف گلاب را در روزهای سخت و پرتنش لازم می دانند، افزود: این مایع خوشبو و معطر تا حدودی تحریک‌ کننده جریان خون است و بافت پوست را به تولیدسلول‌های جدید تحریک می‌کند.

وی با اشاره به تاثیر خوردن گلاب برای رفع سردرد و بوی بد دهان تصریح کرد: مصرف گلاب همچنین تحریک‌ کننده هورمون‌ها بوده و میل جنسی را افزایش می‌دهد و تاحدودی تنظیم‌کننده قاعدگی است.

وی خوردن گلاب را به بیماران قلبی و نوشیدن روزانه یک لیوان دوغ مخلوط با گلبرگ‌های گل‌ محمدی را برای تنظیم کار دستگاه هاضمه خصوصا در روزهای گرم سال توصیه کرد.

وی ادامه داد: از آنجا که گلاب در اثر ماندگاری زیاد اثر خود را از دست می‌دهد نباید آن را بیش از یک سال نگهداری کرد و بایددر یخچال و ظروف شیشه‌ای نگهداری شود.

کارشناس صنایع غذایی دانشگاه اظهار داشت: گلاب نسبت به مواد تشکیل‌دهنده ظروف پلاستیکی واکنش نشان داده و کیفیت خود را ازدست می‌دهد لذا باید از نگه داشتن آن در این نوع ظروف اجتناب شود.

تاجر تاکید کرد: محیط و تمامی وسایلی که برای تولید گلاب به کار می‌روند باید استریل باشد چرا که در غیراین صورت، قارچ و کپک می‌تواند در آن رشد کرده و به این ترتیب موجب کدر شدن گلاب و تجزیه مواد موثر آن شود، به این ترتیب نه ‌تنها اثر درمانی نخواهدداشت، بلکه عوارض جانبی نیز دارد.

وی تاکید کرد: ‌هنگام خرید گلاب به شفافیت آن توجه کنید و محصول دارای تاریخ مصرف و پروانه ساخت را انتخاب کنید.

وی در پایان اذعان داشت: کاشان و شیراز به عنوان دو قطب تولید گلاب از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شناخته شده اند.

اطلاعات بیشتر

ساعت : 14:33 -  روز  : چهار شنبه  - 10 /  3 / 1391 /  شماره خبر : 31 / تعداد نمايش :637