- 1399/01/10 - 18:45
- زمان مطالعه : 1 دقیقه
- /ZwMj
دوران نقاهت بهترین فرصت برای جبران کمبود آب، ویتامین، پروتئین و ریزمغذی است/ کمبود خواب شبانه تاثیر منفی بر ترمیم سیستم ایمنی و تنظیم فشارخون دارد
در دوره بیماری کرونا، اشتهای بیماران کاهش می یابد و به دلیل عدم دریافت کافی مواد مغذی، احتمال بروز سوء تغذیه پروتیین انرژی و یا کمبود ریز مغذی ها افزایش می یابد و لازم است تمام بهبود یافتگان به ویژه افراد آسیب پذیر مانند کودکان، مادران باردار و شیرده، سالمندان و مبتلایان به بیماری های مزمن همچون سل، سرطان، دیابت، فشارخون بالا و ... تحت نظر و مراقبت تغذیه ای ویژه قرار گیرند...
در دوره بیماری کرونا، اشتهای بیماران کاهش می یابد و به دلیل عدم دریافت کافی مواد مغذی، احتمال بروز سوء تغذیه پروتیین انرژی و یا کمبود ریز مغذی ها افزایش می یابد و لازم است تمام بهبود یافتگان به ویژه افراد آسیب پذیر مانند کودکان، مادران باردار و شیرده، سالمندان و مبتلایان به بیماری های مزمن همچون سل، سرطان، دیابت، فشارخون بالا و ... تحت نظر و مراقبت تغذیه ای ویژه قرار گیرند.
در دوره بیماری کرونا، اشتهای بیماران کاهش می یابد و به دلیل عدم دریافت کافی مواد مغذی، احتمال بروز سوء تغذیه پروتیین انرژی و یا کمبود ریز مغذی ها افزایش می یابد و لازم است تمام بهبود یافتگان به ویژه افراد آسیب پذیر مانند کودکان، مادران باردار و شیرده، سالمندان و مبتلایان به بیماری های مزمن همچون سل، سرطان، دیابت، فشارخون بالا و ... تحت نظر و مراقبت تغذیه ای ویژه قرار گیرند.
در دوران نقاهت، اشتها افزایش یافته و این زمان بهترین فرصت برای جبران کمبود آب و الکترولیت ها، ویتامین ها، پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن است که در طول بیماری، به علت افزایش نیاز به مواد مقوی و مغذی و آب و الکترولیت ها ناشی از سوخت و ساز بالا در بدون و در عین حال بی اشتهایی ناشی از بیماری به میزان لازم و کافی تامین و جذب نشده اند.
بطور کلی رعایت رژیم غذایی غنی از غذاهای گیاهی با حداقل فرآوری شامل میوه، سبزی، نان و غلات سبوس دار، حبوبات، ماهی و مرغ و مصرف کم گوشت قرمز برای تسریع در بهبودی توصیه می شود. دریافت کافی مواد غذایی و رعایت تعادل و تنوع در مصرف منجر به تقویت سیستم ایمنی و بازگشت سریع تر سلامتی می شود.
کمبود خواب شبانه نیز تاثیر منفی بر ترمیم سیستم ایمنی و تنظیم فشارخون دارد. خواب کافی و همچنین حرکات سبک ورزشی باعث محافظت از سلول های ایمنی می شود. تمام الزامات تغذیه ای، پرهیزهای غذایی و نکات بهداشتی و ایمنی در تمام مراحل تهیه، آماده سازی، نگهداری پخت و سرو غذا توسط مراقبین و تامین کنندگان غذا در نقاهتگاه ها و منازل باید مورد توجه و دقت ویژه قرار گیرد.
منبع: دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت وزارت بهداشت
![مدیر سیستم](/uploads/sys/profiles/64/3e79978e-f6f4-4b6d-a321-885025d4a390.jpg)