امروز : 02 مرداد 1403
  • 1397/02/31 - 14:03
  • 6
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Zz1j

همایش روز جهانی آسم در دانشگاه برگزار شد

همایش روز جهانی آسم در دانشگاه با حضور معاون بهداشتی دانشگاه و جمعی از مسئولین در تالار سلامت این معاونت برگزار شد...




 



همایش روز جهانی آسم در دانشگاه با حضور معاون بهداشتی دانشگاه و جمعی از مسئولین در تالار سلامت این معاونت برگزار شد.



به گزارش وب دا، مدیر گروه پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه در این همایش، با اشاره به اهمیت بیماری آسم گفت: اولین سه شنبه ماه می هر سال (از سال1998) به عنوان روز جهانی آسم نامگذاری شده و از سال 2012 هر ساله پیامی برای آن سال درنظر گرفته شده که پیام امسال روز جهانی آسم" هرگز زود نیست، هرگز دیر نیست، در همه حال باید به فکر بیماریهای مجاری تنفسی بود" نامگذاری شده  است.



دکتر حسن حلواچی، اهداف برگزاری روز جهانی آسم را آموزش عمومی و افزایش آگاهی عمومی، آموزش و جلب همکاری بیماران، اطلاع رسانی درباره عوامل خطر، افزایش مهارت ها در تشخیص درمان و پیشگیری کادرهای پزشکی، روزآمدی علمی و پژوهش پزشکان و ارائه برنامه ها و هماهنگی در اجرا دانست.



مدیر گروه پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه اظهار داشت: بر طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت 235 میلیون نفر در سراسر دنیا مبتلا به بیماری آسم هستند که این آمار رو به افزایش است.



 وی افزود: بر اساس یک پیمایش در وزارت بهداشت طی سال های 93 و 94 حدود 9 درصد بالغین کشور و حدود 11 درصد کودکان و نوجوانان مبتلا آسم می باشند.



وی، خس خس سینه، تنگی نفس، احساس فشار روی قفسه سینه و سرفه راعلائم بیماری آسم دانست و تصریح کرد: هر چند بیماری آسم به طور کامل درمان نمی شود اما هدف کنترل بیماری آسم است.



دکتر حلواچی ادامه داد: بیش از 55 درصد از کودکان دچار حملات آسم می شوند و بیماری آسم بیشترین و شایعترین بیماری مزمن در کودکان است که بار مالی زیادی به جامعه وارد می کند.



دکتر مرضیه حیدرزاده فوق تخصص آسم و آلرژی نیز در این همایش گفت: هر سال 4 میلیون نفر به علت بیماری های مزمن تنفسی جان خود را از دست می دهند که آمار بالایی بوده و در راس آن بیماری آسم و بیماری هایCOPD است.



وی، با اشاره به اهمیت عوامل اجتماعی موثر بر سلامت ادامه داد: در دوره انواع و اقسام بیماری های مزمن و غیرواگیر از جمله آلرژی و آسم هستیم که 55 درصد عوامل این بیماری ها سبک زندگی و عوامل اجتماعی است.



دکتر حیدرزاده تاکید کرد: چون این عوامل زمینه ژنتیک دارد و در برخورد با عوامل محیطی بروز می کند نمی توان آنها را ریشه کن کرد پس باید با آموزش سبک زندگی و شرایط اجتماعی بتوانیم آنها را کنترل کنیم، بنابراین آموزش نقشی تعیین کننده دارد.



عضو هیات علمی دانشکاه، مصرف سیگار، آلودگی هوای شهرها، رژیم های غذایی ناسالم، افزایش وزن و چاقی، عدم تحرک، مصرف الکل و هیجانات روحی را از عوامل خطر مشترک آسم و آلرژی دانست.



وی گفت: با وجود اینکه بیماریهای غیرواگیر در جوامع پیشرفته و اقشار مرفه شیوع بیشتر داشته اما تلفات آن در جهان سوم و اقشار ضعیف جامعه بیشتر است.



دکتر حیدرزاده، عوامل اجتماعی مهم در بروز این بیماری ها را پایین بودن سطح زندگی از لحاظ اجتماعی و اقتصادی، فقر و نابرابری، شرایط بد آب و هوا، سوءتغدیه، سبک زندگی ناسالم و پرخطر و عدم دسترسی به خدمات سلامت دانست.



 





 




  • گروه خبری : پایگاه خبری وب دا کاشان
  • کد خبر : 117853
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم