• 1396/05/17 - 10:13
  • /ZMoj

300 عمل جراحی مغز و اعصاب طی 4 ماهه اول سال جاری در کاشان انجام شده است/ انجام هرنوع عمل جراحی مغز و اعصاب در کاشان

مدیر گروه بخش جراحی مغز و اعصاب مجتمع بیمارستانی شهید بهشتی کاشان اظهار داشت: 300 عمل جراحی مغز و اعصاب طی 4 ماهه اول سال جاری در این شهرستان انجام شده است...

به گزارش وب دا، دکتر اسماعیل فخاریان در نشست خبری روز یکشنبه مورخ 15/5/96 گفت: در طول یک سال گذشته حدود یک هزار جراحی اعصاب در کاشان انجام شده است که در این بین 50 عمل جراحی مختص عمل های تومور مغزی است که بر این اساس می توان گفت هر هفته یک عمل تومور مغزی در کاشان انجام می شود.

دکتر فخاریان، با بیان اینکه منطقه کاشان به دلیل قرار داشتن در شاهراه پرتردد شمال به جنوب، هفتمین نقطه پرخطر کشور در مورد حوادث و تصادفات جاده ای است، تصریح کرد: سالانه 7000 مصدوم سوانح و تصادفات برای درمان به بیمارستان های کاشان اعزام می شوند که حدود 1600 نفر از این تعداد دچار صدمات از نواحی مغز و اعصاب مرکزی و ستون فقرات هستند.

وی، بروز تصادفات و سوانح جاده ای را باعث ایجاد آسیب ها و معضلات مختلف اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و روحی دانست و یادآور شد: از مرداد 93 تا تا پایان سال 95، 17596 مصدوم ناشی از حوادث و تصادفات در این بیمارستان بستری شده اند که 340 مورد از این حوادث به مرگ شخص حادثه دیده منجر شده است.

مشاور  عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان، با بیان این که یک چهارم 17596 سانحه مورد اشاره  به مشکلات مغز و اعصاب منجر شده، تصریح کرد: اگر به ازای هر 340 مورد فوتی این آمار، یک فرد معلول حاصل از این حوادث را نیز در نظر بگیریم، به آمار هزار فرد معلول در این بازه زمانی می رسیم که به واسطه آسیب ها و مشکلات مختلفی که که فرد و خانواده آن فرد معلول را درگیر می کند جای تأمل فراوانی است.

دکتر فخاریان، با اشاره به اینکه بر اساس آخرین گزارشات سالیانه حدود 15 هزار کشته ناشی از حوادث و تصادفات در کشور رخ می دهد، ادامه داد: براین اساس 300 هزار مصدوم در بیمارستان ها در سال بستری می شوند.

وی، حوادث و تصادفات را یکی از موانع توسعه اقتصادی برشمرد و گفت: یکی از مشکلات عدم حمایت های اجتماعی – اقتصادی از بیماران ترومایی است، بسیاری از بیماران ترومایی ظاهر سالم دارند ولی در واقع از نظر عملکردی، رفتار و برخورد اجتماعی، مسائل اقتصادی، اشتغال، روحی و روانی ناتوان هستند که نشان دهنده این مسئله است که تبعات این مشکلات فقط به بیمارستان تحمیل نمی شود.

انجام هرنوع عمل جراحی مغز و اعصاب در کاشان

وی، با اشاره به اینکه در حال حاضر هرنوع عمل جراحی اعصاب شامل مغز  و نخاع در این منطقه انجام می شود، افزود: مگر اعمال محدودی که به امکانات خاصی نیاز دارد.

مشاور عالی رئیس دانشگاه، انواع اعمال جراحی را شامل تومورهای مغز و نخاع، بیماری های مختلف ستون فقرات از جمله دیسک، خونریزی ها، صدمات مغزی، بیماری های مادر زادی و ... برشمرد.

این استاد دانشگاه، بیماران مراجعه کننده به جراح مغز و اعصاب را به سه دسته حوادث و تصادفات، بیماری های ناشی از روش زندگی و تومورها دانست و یادآور شد: بسیاری از تومورهای مغزی زمان شروع آن کمتر از چند ماه است، به طور مثال ممکن است فردی سه ماه قبل از تشخیص تومور و بیماری اسکن و ام آر آی انجام داده و توموری تشخیص داده نشده ولی بعد از سه ماه با انجام این آزمایشات، تومور مغزی برای وی تشخیص داده شده است.

دکتر فخاریان، توجه به علائمی چون سردرد و کاهش بینایی را ضروری دانست و افزود: هر سردردی که روند غیرعادی شامل شدت زیاد و طول مدت غیرعادی داشته باشد نیاز به مراجعه و پیگیری دارد.

وی، با بیان اینکه کاهش بینایی باعث اختلال در حرکت می شود، تصریح کرد: برای بچه ها اختلال در روند پیشرفت تحصیلی باید به عنوان علائم جدی در نظر گرفته و بایستی پیگیری شود.

مدیر گروه بخش جراحی مغز و اعصاب مجتمع بیمارستانی شهید بهشتی کاشان؟؟؟؟ اظهار داشت: بیماری های ناشی از زندگی نادرست " کم تحرکی، چاقی، کمبود دریافت ویتامین Dو نور آفتاب " شامل کمردرد و عمل های جراحی ستون فقرات و .. است و این بیمارهای به شرط برنامه ریزی و سیاست گذاری مناسب قابل پیشگیری می باشند.