امروز : 03 مرداد 1403
  • 1396/05/02 - 12:04
  • 4
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
  • /Z5oj

ضرورت ارتقای سطح آگاهی افکار عمومی نسبت به مسأله تغذیه

نماینده ولی فقیه در کاشان گفت: یکی از کارهای جهادی که خیرین سلامت، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی باید در دستور کارخود قراردهند، ارتقای سطح آگاهی افکارعمومی جامعه نسبت به مسأله مهم تغذیه است...




نماینده ولی فقیه در کاشان گفت: یکی از کارهای جهادی که خیرین سلامت، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی باید در دستور کارخود قراردهند، ارتقای سطح آگاهی افکارعمومی جامعه نسبت به مسأله مهم تغذیه است.



آیت الله عبدالنبی نمازی دردیدار با مجمع خیرین سلامت کاشان، از دیدگاه قرآن، سلامت و عافیت را یکی از مسائل مهم معرفت شناسی دانست و گفت: بیشترین روایتی که از اهل بیت(ع) به ما رسیده است در رابطه با عافیت و سلامت است.



 



وی، سلامت و تندرستی جامعه را معلول دانست و افزود: اگر فرد و جامعه ای به بیماری مبتلا شد باید به دنبال دلایل ابتلای به بیماری بود، چرا که هر نوع بیماری در فرد و یا جامعه،  معلول است و دلایلی سبب شده است تا به بیماری مبتلا شود.



 



به گفته وی، مسأله عافیت و سلامت درجامعه دارای سه ضلع و عنصر، بیمار و طبیب و دارو و درمان  است،  که هرسه عنصر باید مورد مطالعه و کنکاش و پژوهش قرار داشته باشد.



 



آیت الله نمازی، گفت: برخورد با معلول بیماری، علت بیماری و چگونگی بیماری و درمان آن کار روتینی است که انجام می‌شود، اما در کنار این کار باید فرهنگ سازی سلامت بعنوان یک کار اصلی دیگر در  نظام سلامت توحیدی انجام شود تا مردم، خودکار در برنامه ریزی معاش و تغذیه خود به گونه ای برنامه ریزی کنند که بیمار نشوند.



 



وی، تغذیه را اساس سلامت جامعه دانست و با تأکید بر اینکه سلامت جامعه در سایه تغذیه سالم است، عنوان کرد: علت و اساس همه بیماریها تغذیه نا سالم است، بنابراین یکی از برنامه ها و اهداف مجمع خیرین سلامت باید فرهنگ سازی تغذیه سالم باشد و در این راه افکار عمومی جامعه را باید به گونه ای هدایت کنند تا بدانند چه چیزی را باید بخورند، چقدر باید بخورند و چه زمانی باید بخورند.



 



به گفته وی، جامعه به این سه مؤلفه مهم و اساسی در تغذیه توجه ندارد و به دلیل شهوت در غذاخوری، پرهیز از برخی غذاها که سبب افزایش فشار خون، چربی خون و قند خون می‌شود به حاشیه می رود.



 



نماینده ولی فقیه درکاشان، با اشاره به روایتی از پیامبراکرم(ص) که می فرماید، دستگاه گوارش خانه هرنوع بیماری است و منشاء همه بیماری ها، غذا است، گفت: یکی از کارهای جهادی که خیرین سلامت، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی باید در دستور کارخود قراردهند، ارتقای سطح آگاهی افکارعمومی جامعه نسبت به مسأله مهم تغذیه است.



 



آیت الله نمازی، گفت: ما باید جامعه را به گونه ای آموزش بدهیم که بلد باشند چه چیزی بخورند، چقدر بخورند و چه زمانی بخورند، نه اینکه جامعه را در تغذیه آزاد گذاشته و بعد از اینکه به بیماری مبتلا شد به دنبال درمان باشیم که این تفکر تنها برخورد با معلول است.



 



نماینده ولی فقیه در کاشان، اسلام را سرشار از آیات و روایات مربوط به تغذیه و پیشگیری از بیماری دانست و گفت: اسلام مصرف انواع و اقسام گوشتها، حیوانات دریایی و زمینی و هوایی همه را بیان کرده است و اگر برخی از گوشتها را اسلام حرام کرده است به این دلیل است که برای بدن انسان مضر است، بنابراین اینها مسائلی است که در هیچکدام از مکاتب دنیا نمی توان پیدا کرد.



 



آیت الله نمازی، دست اسلام را در مباحث مختلف از جمله تغذیه پردانست و با اشاره به اینکه از منابع اسلامی خود استفاده نکرده ایم، یادآور شد: اسلام در زمینه های مختلف غذایی از جمله انواع پروتئین‌ها، سبزیجات، لبنیات و مسائل دیگر حرف برای گفتن زیاد دارد اما از این گنجینه مهم اسلام استفاده نشده است.



 



وی افزود: یکی از کارهای که باید در دستور کار وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و مجامع خیرین سلامت قرار بگیرد،  مطالعه و تهیه اطلاعات برای آگاهی افکار عمومی برای چگونه سالم زندگی کردن است که منشاء آن نیز آگاهی از تعذیه سالم است.     



 



نماینده ولی فقیه درکاشان همچنین تأسیس مجمع خیرین سلامت در شهرستان کاشان را کاری پسندیده و دارای حسنات زیادی خواند و گفت: کمک به  بیماران صعب العلاج با هزینه های زیاد که برای خانواده های متوسط که قادر به پرداخت آن نیستند مشکل ساز است.



 



دکتر حسین نیکزاد رییس مجمع خیرین سلامت کاشان نیز با گزارشی از فعالیتهای عمرانی و درمانی و دارویی مجمع خیرین سلامت کاشان و برنامه های آینده این مجمع گفت: مجمع خیرین سلامت کاشان در ساخت پروژه های بیمارستانی و تجهیزات بیمارستانی بیشترین فعالیت را داشته است.



 



وی افزود: از ابتدای فعالیت این مجمع تا کنون 44 پروژه بهداشتی درمانی را از سال 86 آغاز کرده است که بیش از 60 تا 70 درصد از این تعداد پروژه ها آماده و به بهره برداری رسیده است و مابقی پروژه ها نیز بیش از 70 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است که پیش بینی می‌شود تا پایان سال جاری افتتاح و به بهره برداری برسد.



 



دکتر نیکزاد، از کلنگ زنی بیمارستان بزرگ بقیه الله الاعظم کاشان در بلوار امام رضا(ع) این شهرستان خبرداد و افزود: این پروژه برای بهره برداری سریع و جایگزین شدن بیمارستان شهید بهشتی کاشان به بیست قسمت تقسیم و هزینه ساخت هر یک از این قسمت‌ها را یکی از خیرین سلامت کاشان بر عهده گرفته است و به هر میزان که خیرین سلامت کاشان در ساخت این پروژه بزرگ بیمارستانی مشارکت داشته باشند به همان میزان وزارت بهداشت و درمان نیز مشارکت خواهد داشت.



 



وی همچنین از ساخت، تعمیر و بازسازی 48 مرکز بهداشتی و خانه بهداشت با مشارکت خیرین سلامت کاشان خبرداد و یادآورشد: این تعداد پروژه  با مشارکت وزارت بهداشت و درمان و خیرین سلامت کاشان در حال اجرا و یا به اتمام رسیده است.



 



دکتر نیکزاد، همچنین از تأسیس مجمع خیرین سلامت زنان کاشان در آینده نزدیک خبر داد و افزود: ظرفیت بالقوه ای در بخش خیرین سلامت زنان این شهرستان است که تاکنون به طور صد درصد از این ظرفیت استفاده  نشده است و به دنبال جذب زنان خیرکاشان هستیم.



 



وی درادامه از تأسیس مجموعه دانشکده داروسازی در کاشان بعنوان یکی از اولویت های مجمع خیرین سلامت کاشان نام برد و گفت: ساخت داروهای گیاهی و طب سنتی یکی از برنامه های خیرین سلامت در این دانشکده است.



 



منبع: پورتال خبری کاشان




  • گروه خبری : پایگاه خبری وب دا کاشان
  • کد خبر : 117254
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم