امروز : 28 تیر 1403
  • 1400/09/13 - 11:45
  • 15
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZE3P

هنر باید در خدمت تبلور حماسه آفرینی ها برای نسل های آتی باشد

مشاور وزیر بهداشت و مدیرکل حوزه وزارتی با تأکید بر اینکه هنر باید در خدمت تبلور و معرفی حماسه آفرینی ها برای نسل های آتی باشد، گفت: جوامع تهی از سرمایه های فرهنگی غنی، به رغم پیشرفت های تکنولوژیک، از جنبه های انسانی تهی هستند و این کار هنرمندانشان را سخت می کند...




مشاور وزیر بهداشت و مدیرکل حوزه وزارتی با تأکید بر اینکه هنر باید در خدمت تبلور و معرفی حماسه آفرینی ها برای نسل های آتی باشد، گفت: جوامع تهی از سرمایه های فرهنگی غنی، به رغم پیشرفت های تکنولوژیک، از جنبه های انسانی تهی هستند و این کار هنرمندانشان را سخت می کند.



به گزارش وبدا، دکتر سیدمحمد پورحسینی مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مدیرکل حوزه وزارتی در آیین اختتامیه یازدهمین جشنواره بین المللی سیمرغ که در مجتمع سپید مشهد برگزار شد، ضمن تأکید بر تفکیک ناپذیری دو مقوله هنر و فرهنگ از یکدیگر گفت: نمی شود درباره هنر سخن گفت و از فرهنگ غافل بود چرا که هنر همواره داشته ها و سرمایه های فرهنگی را هویدا می کند و این دو با یکدیگر در آمیخته اند.



 



وی افزود: جوامع تهی از سرمایه های فرهنگی غنی، به رغم پیشرفت های تکنولوژیک، از جنبه های انسانی تهی هستند و این کار هنرمندانشان را سخت می کند، در حالی که در ایران به عنوان سرزمینی با تمدن کهن و فرهنگ غنی، هنرمندان همواره با دست پر، جلوه های متعدد هنری را خلق کرده اند.



 



هنر باید در خدمت تبلور و معرفی این حماسه آفرینی ها برای نسل های آتی باشد



 



دکتر پورحسینی اضافه کرد: این فرهنگ با پذیرش اسلام، انسانی تر و متعالی تر شده و پس از انقلاب اسلامی نیز روح تازه ای گرفته است.



 



مشاور وزیر بهداشت و مدیرکل حوزه وزارتی تصریح کرد: بسیاری از افراد فکر می کردند فرهنگ ایثار و شهادت مربوط به صحنه جنگ نظامی است اما در دو سال گذشته شاهد بودیم که چگونه مدافعان سلامت، در این عرصه نیز جلوه های باشکوه ایثار و فداکاری را به نمایش گذاشتند.



 



وی با بیان اینکه هنر باید در خدمت تبلور و معرفی این حماسه آفرینی ها برای نسل های آتی باشد، تأکید کرد: برخلاف جوامع غربی که دستشان خالی است، ما قهرمانان واقعی کم نداریم که هر یک از آن ها می توانند موضوع ده ها اثر هنری باشند.



 



دکتر پورحسینی با اشاره به دریافت 28 هزار اثر از داخل و خارج کشور در یازدهمین دوره جشنواره بین المللی سیمرغ، افزود: این آثار محتوای فاخری داشتند اما هنوز موضوعات بسیاری وجود دارد که باید به آنها پرداخته شود.



 



مشاور وزیر بهداشت و مدیرکل حوزه وزارتی در پایان به حاضران یادآور شد: خداوند به شما سه نعمت جوانی، هنر و علم را ارزانی داشته که کمتر کسانی از مجموع آن ها برخوردار هستند؛ تلاش کنید قدر این ها را بدانید چراکه در پیشگاه خدا مورد سؤال واقع می شوید.



 



جشنواره سیمرغ آغاز تحول محتوایی منسجم در مقوله هنر است



 



در ادامه مراسم، دکتر مجید احمدی مدیرکل فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جشنواره سیمرغ را ایستگاه آغازین یک حرکت منسجم و هدفمند در راستای تحول محتوایی در مواجهه با مقوله هنر دانست.



 



وی در ادامه تصریح کرد: هنر متعهد می تواند به هستی مادی بپردازد که با سمع و بصر قابل درک است و یا به هستی مثالی بپردازد که از جنس اخلاق، عقل و عرفان است.



 



دکتر احمدی با بیان اینکه انسان اخلاق مدار، قدرت درک زیبایی های عرفانی را دارد و هر چه مراتب نفسانی انسان بالاتر باشد، امکان درک مراتب بالاتری از زیبایی را خواهد داشت، افزود: اگر چنین انسان خودساخته ای، خودش هنرمند نیز باشد، تأثیر اثرش در مخاطب، مضاعف خواهد بود چنان که عکس این را هم در آثار الحادی شاهد هستیم.



 



دبیر یازدهمین دوره جشنواره بین المللی سیمرغ، خاطرنشان کرد: اگر این انسان خودساخته هنرمند، عضوی از نظام سلامت هم باشد، به مراتب بیش از سایرین، امکان خلق آثار متعالی برای او فراهم است و جلوه های انسانی با ابزار هنر او ماندگار و اثرگذار می شود.



 



وی در تبیین ابعاد کاربردی هنر در حوزه سلامت اظهار کرد: هنر، ابزاری برای توسعه و نهادینه کردن مفاهیم، زبان گویا و جذاب برای بیان خدمات حوزه پزشکی و سلامت و افزایش سرمایه اجتماعی صنفی و زبان جذاب و قابل فهم جهت توسعه سلامت مردم، کاهش هزینه ها و همراه کردن مردم با اولویت های سیاستگزاران است.



 



 




  • گروه خبری : پایگاه خبری وب دا کاشان
  • کد خبر : 121220
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم