امروز : 01 مرداد 1403
  • 1398/05/06 - 14:25
  • 6
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZNVj

"سرمایه گذاری به منظور حذف هپاتیت"

معاون بهداشتی دانشگاه، از نامگذاری روز جهانی هپاتیت با عنوان " سرمایه گذاری به منظور حذف هپاتیت" خبر داد...




معاون بهداشتی دانشگاه، از نامگذاری روز جهانی هپاتیت با عنوان " سرمایه گذاری به منظور حذف هپاتیت" خبر داد.



به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه، دکتر سید علیرضا مروجی در نشست با اصحاب رسانه اظهار داشت: به هر نوع التهاب کبد هپاتیت گفته می شود.



وی، مهمترین علل این بیماری را ویروس عنوان کرد و گفت: این بیماری دارای پنج دسته A،B،C،Dو E     می باشد.



دکتر مروجی، با اشاره به اینکه هپاتیت های نوع Aو Eاز راه دهان مانند آب های آشامیدنی آلوده و مواد خوراکی منتقل می شوند، افزود: هپاتیت های نوع Bو Cدارای اهمیت بیشتری می باشند و راه انتقال این دو دسته از طریق خون و تماس های جنسی پرخطر است، در صورتی که بیماری هنوز به کبد نرسیده و به موقع تشخیص داده شود این دو نوع بیماری قابل پیشگیری و حتی قابل درمان با دارو می باشد.



وی، با بیان اینکه پیشگیری از هپاتیت  Bبا واکسن از سال 1372 آغاز شده و تمامی متولدین از این سال به بعد واکسینه شده اند، رعایت نکات ایمنی در تماس های جنسی و تزریقات غیر ایمن(معتادان) را بهترین راه پیشگیری برشمرد.



معاون بهداشتی دانشگاه، یکی دیگر از راه های انتقال هپاتیت نوع Bرا انتقال از طریق مادر به جنین عنوان کرد و ادامه داد: البته در دوران بارداری این نوع بیماری به دلیل حضور و مقاومت جفت اتفاق نمی افتد ولی در حین زایمان احتمال انتقال وجود دارد بنابراین نوزادی که از این مادر متولد می شود علاوه بر واکسن، سرم هپاتیت Bرا نیز می گیرد.



وی، علائم بیماری هپاتیت در حالت اولیه را ضعف، بیحالی، کاهش اشتها، تهوع و درد شکمی برشمرد که در صورت پیشزفت بیماری زردی نیز به آن افزوده می شود.



معاون بهداشتی دانشگاه، از ابزارهای مهم دیگر جهت رسیدن به حذف بیماری را تهیه برنامه آموزشی مدل جامع سیستماتیک آموزش و ارتقاء سلامت جهت بیماری هپاتیت عنوان کرد و گفت: در این روش کلیه افراد جامعه به تدریج تحت آموزش بیماری هپاتیت قرار گیرند که این آموزش ها از سال 1396 شروع گردیده و به تدریج جهت اقشار مختلف جامعه اجرا خواهد شد.



وی افزود: تاکنون این آموزش ها جهت تقریباً 2500 نفر از مراقبین سلامت مرد، رابطین بهداشتی، برخی از دانشجویان غیراز رده پزشکی، زنان خانه دار، کارمندان آموزش و پرورش و تعدادی از دانش آموزان برگزار شده است.



معاون بهداشتی دانشگاه یادآورشد: پیش بینی می شود یک و نیم درصد جمعیت کشور به هپاتیت Bو کمتر از 5/0 درصد نیز به هپاتیت Cمبتلا باشند.



وی ادامه داد: در سال 97 در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کاشان 40 مورد جدید هپاتیت B(8 در صد هزار) و 7 مورد جدید هپاتیت C(4/1 در صد هزار) گزارش و مراقبت شده اند. 



دکتر مروجی، در سال گذشته همچنین، 8906کودک، 8764بزرگسال ،250 نفر دیالیزی و بیش از  1000 نفر از اهداکننده گان مستمر خون واکسن هپاتیت بی دریافت کرده اند و در ضمن 2183 دوز واکسن هپاتیت، به زندانیان هم تزریق گردیده است.



لازم به ذکر است: مرکز درمان و پیشگیری هپاتیت دانشگاه با همکاری گروه عفونی در درمانگاه بیمارستان شهید بهشتی، روز های یکشنبه هر هفته به بیماران ارجاعی خدمات ارائه خدمت می دهند.



 






  • گروه خبری : پایگاه خبری وب دا کاشان
  • کد خبر : 118777
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم