امروز : 03 مرداد 1403
  • 1396/04/28 - 12:31
  • 5
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /ZNnj

کاشان و آران و بیدگل رتبه اول چاقی در کشور

معاون بهداشتی دانشگاه گفت: کاشان و آران و بیدگل رتبه اول چاقی در کشور را دارند...




معاون بهداشتی دانشگاه گفت: کاشان و آران و بیدگل رتبه اول چاقی در کشور را دارند.



به گزارش وب دا، دکتر سید علیرضا مروجی در نشست با اصحاب رسانه مورخ 27/4/96 گفت: بر اساس آمار سامانه  یکپارچه بهداشت کشور (سیب) و بر اساس داده های پرونده الکترونیک سلامت بیش از 400 هزار از شهروندان دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل، 30 درصد شهروندان این منطقه چاق و 40 درصد آنها اضافه‌وزن دارند.



وی افزود: در مجموع 70 درصد شهروندان این منطقه دارای چاقی و اضافه‌ وزن هستند که  10 درصد بیشتر از آمار کشوری می باشد.



معاون بهداشتی دانشگاه تصریح کرد: مردم رشت و بابل به لحاظ درصد چاقی در کشور در رتبه های دوم و سوم قرار دارند.



 وی، کم تحرکی و تغذیه نامناسب را مهمترین عامل چاقی دانست.



 



*** طب سنتی ایرانی مکتب طبی پویا به شرط استفاده صحیح از مرجع معتبر آن



معاون بهداشتی دانشگاه اظهار داشت: طب سنتی ایرانی یک مکتب طبی کامل و پویا است که انسان را به صورت کلی می نگرد و تمامیت آن را در نظر می گیرد.



وی ادامه داد: هدف اصلی طب ایرانی، نگاهداشت تندرستی و سلامت افراد و یا "حفظ الصحه" است که در متون طب ایرانی از پزشکی نیز تاکید شده است.



دکتر مروجی یادآورشد: امروزه طب سنتی یکی از عوامل مهم تاثیر گذار در سلامت افراد و جامعه شیوه و سبک زندگی است که در طب سنتی ایرانی به همین دلیل بر 6 اصل تحت عنوان سته ضروریه تاکید شده است و هدف این شش اصل پیشگیری از بروز بیماری ها یا تشدید آنها است.



وی، این شش اصل را شامل خوردن و آشامیدن، خواب و بیداری، حرکت و سکون، اعراض نفسانی، آب و هوا، استفراغ و احتباس برشمرد و گفت: توجه به آنها مستلزم دانستن علوم مربوطه است و هر کسی نمی تواند در این حیطه اظهار نظر کند  چرا که سلامت افراد مقوله ای نیست که بدون داشتن توانایی علمی و عملی بتوان در آن ورود کرد.



معاون بهداشتی دانشگاه گفت: رویکرد طب سنتی ایرانی تنظیم سلامت بدن است و اعتقاد بر آن است که برای توصیه های درمانی و دارویی باید مطالعات کارآزمایی بالینی با رعایت اصول علمی و اخلاقی انجام شود تا قابل توصیه به عموم مردم باشد.



دکتر مروجی ادامه داد: سازمان بهداشت جهانی نیز در سند راهبرد طب سنتی برای سال 2014 تا 2023 نیز بر توجه به طب مکمل منطبق با فرهنگ هر جامعه تاکید کرده و یکی از پیشرفته ترین طب های مکمل در جهان طب سنتی ایرانی است.



وی، با اشاره به وجود دو رویکرد افراطی و تفریطی در جامعه در مورد طب سنتی ایرانی گفت: برخی آن را به کلی نفی می کنند و برخی آن را درمان همه چیز می دانند. در حالیکه عقل سلیم و خرد اقتضا می کند که حد میانه را بگیریم و هر چیزی به جای خودش نیکو است.



معاون بهداشتی دانشگاه افزود: امروزه متخصصان طب سنتی و دانشکده های طب سنتی مورد تایید وزارت بهداشت نیز، نه مدعی این هستند که همه چیز را می دانند و نه ادعای نفی طب مدرن را دارند.



 



***یکی از چالش های طب سنتی ایرانی، دخالت افراد غیر متخصص



معاون بهداشتی دانشگاه گفت: یکی از چالش های گریبانگیر طب سنتی ایرانی در حال حاضر وجود افراد غیر متخصص و البته مدعی در طب سنتی است که بدون داشتن تحصیلات لازم در طب و طب سنتی به صورت غیر قانونی سلامت جامعه را تهدید می کنند.



وی افزود: طبق قوانین جمهوری اسلامی پرداختن به طب سنتی مستلزم داشتن پروانه طبابت و شماره نظام پزشکی است و هر کس که بدون صلاحیت در این زمینه فعالیت کند نه تنها غیر قانونی عمل کرده است که طبق استفتاء از مقام معظم رهبری (حفظه الله) شرعا نیز خلاف محسوب می شود.



دکتر مروجی تصریح کرد: وزارت بهداشت و دانشکده های طب سنتی تنها متولی در زمینه طب سنتی ایرانی هستند که به صورت آکادمیک و علمی با انجام تحقیقات دقیق و علمی در حال پاسخ به نیاز های جامعه و مردم هستند.



 



***آموزش مبانی طب سنتی و سالم زیستن به بهورزان



معاون بهداشتی دانشگاه در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: در سال جاری آموزش مبانی طب سنتی ایرانی با تاکید بر فرهنگ سالم زیستن به بهورزان خانه های بهداشت و مراقبین سلامت در دانشگاه علوم پزشکی کاشان آغاز شده است تا مردم و جامعه بتوانند به صورت صحیح از توصیه های این علم بهره مند شوند.



وی، هدف از این اقدام را آموزش به مردم در راستای اصلاح شیوه زندگی مردم دانست و گفت: این آموزش شامل مبانی طب سنتی و اصول سالم زیستن است.



 



 






  • گروه خبری : پایگاه خبری وب دا کاشان
  • کد خبر : 117238
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم