امروز : 02 مرداد 1403
  • 1397/04/17 - 12:42
  • 6
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZP2j

آموزش و اطلاع رسانی مهم ترین راه مبارزه با بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان

معاون بهداشتی دانشگاه گفت: آموزش و اطلاع رسانی مهم ترین راه مبارزه با بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان (زئونوز) است...




معاون بهداشتی دانشگاه گفت: آموزش و اطلاع رسانی مهم ترین راه مبارزه با بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان (زئونوز) است.



دکتر سید علیرضا مروجی در گفتگو با خبرنگاران، با اشاره به نامگذاری هفته ملی مبارزه با بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان از تاریخ 13لغایت 17تیرماه، افزود: همه ساله برنامه هایی با هدف آگاه سازی آحاد جامعه و گروه های شغلی در معرض ابتلای با این بیماری ها و همچنین حساس نمودن مسئولین سیاسی و اجرایی دستگاه های مختلف جهت افزایش هماهنگی و همکاری های بین بخشی برای کنترل هرچه بهتر این بیماری ها اجرا می شود.



معاون بهداشتی دانشگاه، بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و هاری را از مهم ترین بیماری های زئونوز برشمرد.



 وی تصریح کرد: با توجه به اهمیت تب های خونریزی دهنده ویروسی به علت آندمیک بودن، شدت و وخامت، بالا بودن میزان مرگ و میر و عوارض، ضرر و زیان اقتصادی قابل توجه، عدم وجود درمان ضد ویروسی موثر و در دسترس نبودن واکسن مناسب برای اکثریت آنها و ایجاد رعب و وحشت در جامعه، لزوم توجه بیشتر و افزایش آگاهی آحاد و جامعه به خصوص گروه های در معرض خطر این بیماری شامل کشاورزان، سلاخان، کارگران کشتارگاه ها، دامپروران و عموم مردم را می طلبد.



دکتر مروجی، گزیده شدن توسط کنه آلوده، تماس با خون و مواد آلوده کننده دامی دارای عفونت ویورسی و تماس با خون و مواد آلوده کننده بیمار در بیمارستان را از راه های انتقال این بیماری عنوان کرد.



وی، خوددارای از تماس با لاشه، ‌خون و ترشحات دام، تهیه گوشت مورد مصرف خود با تأیید سازمان دامپزشکی، استفاده از حفاظت مناسب افراد در معرض خطر (قصاب ، سلاخ) و پرهیز از تماس با خون و ترشحات دام، رعایت احتیاطات همه جانبه از سوی کارکنان بهداشتی و مراجعه در اسرع وقت به نزدیکترین  مراکز خدمات جامع  سلامت  محل سکونت خود در صورت برخورد با علائم بیماری (تب،درد عضلانی همراه با سابقه گزش یا تماس با دام ) را از راه های پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگوبرشمرد.



دکتر مروجی، در ادامه به بیماری هاریاشاره کرد و اظهار داشت: هاری یک بیماری عفونی حاد و کشنده ویروسی است که معمولا از طریق گازگرفتن سگ و حیوانات وحشی (سگ سانان یا گوشتخواران و ...) و حیوانات اهلی (الاغ، گاو و ...) به انسان منتقل می شود که کودکان و نوجوانان بیشترین گروه در معرض خطر ابتلا به این بیماری هاری می باشند.



وی، شستشوی زخم با آب وصابون حداقل به مدت 20 دقیقه، خارج کردن صابون های باقی مانده در لابلای زخم با فشار آب فراوان، ضدعفونی محل جراحت با الکل 40-70 درجه یا محلول بتادین یک درصد و مراجعه فوری به مرکز درمان پیشگیری هاری شهرستان جهت واکسیناسیون را از پس توصیه های جدی برای درمان این بیماری برشمرد.



لازم به ذکر است: مراکز درمان پیشگیری هاری تحت پوشش در دانشگاه علوم پزشکی کاشان به آدرس کاشان خیابان امام مرکز خدمات جامع سلامت گلابچی، بخش واکسیناسیون و سرم ضد هاری تلفن:55443939-031 و  آران وبیدگل، مرکز اورژانس امام خمینی (ره) بخش واکسیناسیون وسرم ضد هاری  تلفن ... می باشد.




  • گروه خبری : پایگاه خبری وب دا کاشان
  • کد خبر : 117923
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم