• 1403/01/05 - 07:58
  • /ZXFR

جوابیه دانشگاه در خصوص عدم استفاده از پرستار خانم در ماموریت اورژانس برای زایمان مادر باردار

دانشگاه در پاسخ به مطلبی که در پایگاه خبری رخدادهای کاشان با عنوان «رییس دانشگاه علوم پزشکی کاشان با چه زبانی از شما در خواست کنیم؟» منتشر شده بود، جوابیه‌ای صادر کرد.

مدیر محترم پایگاه خبری رخدادهای کاشان

با سلام و احترام

در پاسخ به مطلب درج شده در آن پایگاه خبری در تاریخ 1 فروردین 1403 با عنوان «رییس دانشگاه علوم پزشکی کاشان با چه زبانی از شما در خواست کنیم؟» موارد ذیل را به استحضار می رساند، لذا مقتضی است طبق ماده 23 قانون مطبوعات، جهت تنویر افکار عمومی درج گردد.

ضمن احترام به دغدغه های معنوی و صحیح مردم مومن و متدین منطقه کاشان در خصوص عدم استفاده از پرستار خانم در ماموریت اورژانس برای زایمان مادر باردار به اطلاع می رساند در مواقع اضطراری و زمان‌های بحرانی، اهمیت تصمیمات سریع توسط تیم‌های آموزش دیده فوریت های پزشکی بر روی انجام اقدامات ضروری و موثر در کمترین زمان ممکن برای نجات و سلامت مادر باردار و جنین متمرکز است.

بهبود این فرآیندها و رفع نقاط ضعف موجود از اولویت‌های اصلی دانشگاه علوم پزشکی و مرکز فوریت های پزشکی بوده است که بدین منظور پیگیری های مستمر برای افزودن پرستار خانم به تیم‌های پزشکی تخصصی برای انجام زایمان‌ها و موارد مشابه برای افزایش رضایتمندی انجام شده است.

اما در حال حاضر نیروی عملیاتی خانم به تعداد مورد نیاز در اورژانس ۱۱۵ در کشور و شهرستان وجود ندارد و به منظور اعزام نیروی عملیاتی در مواقع اضطراری و زمان های بحرانی، بسته به موقعیت مکانی درخواست کننده کمک، مراکز ارتباطات اورژانس، طبق تقسیم بندی محدوده فیزیکی پایگاههای اورژانس سطح منطقه، می بایست نیروهای عملیاتی نزدیک ترین پایگاه را به محل اعزام نمایند و برای اعزام نیروی خانم وجود مراکز متعدد و نزدیک به هدف ماموریت که پرسنل خبره و عملیاتی خانم در آنها مستقر و شیفت های شبانه روزی برای آنها برنامه ریزی شده باشد(همانند پایگاههای فعلی آقایان) نیاز است و حتی در صورت وجود پایگاههای اورژانس برای استقرار پرسنل خبره خانم، وجود راننده آقا و فردی که توان جابجایی برانکارد سیار حمل بیمار را داشته و بتواند برانکارد را از آمبولانس خارج و پس از حمل مصدوم، مجددا در آمبولانس قرار دهد ضروری است.

لذا از نظر اجرایی و قانونی و عرفی در شرایط فعلی حضور پرسنل خانم با یکنفر آقا بطور همزمان و بصورت شبانه روزی در یک پایگاه عملا غیر ممکن است.

نکته دیگر آن که زایمان یکی از وضعیت های اورژانسی است که نیاز به اقدام سریع و دقیق دارد و بنابر رسالت اورژانس ۱۱۵، عدم دسترسی به تیم های پزشکی متخصص و با تجربه خانم نمی تواند مانع انجام خدمات اورژانسی به گروه هدف که مادران باردار پرخطر می باشند، شود.

لازم به ذکر است در حال حاضر تعداد محدودی اورژانس بانوان در تهران و چند کلانشهر به صورت آزمایشی در حال اجرا  می‌باشد که با همت و پیگیری رییس محترم دانشگاه علوم پزشکی کاشان و سرپرست اورژانس ۱۱۵ ، از تیرماه سال ۱۴۰۲، اولین اورژانس بانوان کاشان بصورت پاره وقت راه اندازی شده است که بدلیل محدودیت های پیشگفت و عدم وجود پایگاه اختصاصی بانوان، در ستاد اورژانس مستقر بوده و تاکنون ۴۰۰ مورد ماموریت برای خدمت گیرندگان خانم انجام داده اند و تقویت و ارتقا آن در برنامه دانشگاه می باشد.

در خصوص طرح در حال بررسی برونسپاری بخشی از خدمات مراکز تصویر برداری دانشگاه، با وجود اینکه موضوع فوق چندین نوبت توسط مسئولان دانشگاه درگفتگو با رسانه ها توضیح داده شده است مجددا برخی از دلایل آن ذکر می گردد.

در سالهای گذشته در راستای تحقق اهداف سند تحول نظام سلامت و قوانین ابلاغی بسیاری از خدمات در دانشگاه های علوم پزشکی در بخش های مختلف در قالب برونسپاری اجرا شده است.

در همین راستا بررسی های لازم برای برونسپاری بخشی از خدمات تخصصی تصویربرداری دو مرکز درمانی دانشگاه به شرکت های مهم و تخصصی با هدف افزایش کیفیت خدمات، کاهش هزینه‌ها ، بهره‌مندی از آخرین فناوری‌های روز دنیا و در مجموع افزایش رضایتمندی مردم بوده است.

با برونسپاری بخشی از خدمات تصویربرداری ضمن حفظ کیفیت خدمات و اخذ تعرفه دولتی، خدمات ارائه شده به مردم بصورت 24 ساعته و شبانه روز می شود و دیگر نیازی نیست مردم این منطقه برای تسریع درگرفتن نوبت و خدمات به شهرها و استان های دیگر مراجعه نمایند.

همچنین این اقدام می تواند به توسعه و نوسازی بهتر خدمات تصویربرداری در دانشگاه کمک کند و سود حاصل از آن برای تهیه تجهیزات و نوسازی سایر بخش ها استفاده شود.

از دیگر مزایای بسیار مهم این طرح کوتاه شدن زمان انتظار و تسریع در گرفتن گزارش پزشک متخصص رادیولوژی و عدم توقف خدمات در صورت تعمیرات و نگهداشت دستگاه ها است.

با توجه به اینکه حفظ و ارتقا سلامت جامعه و ارائه خدمات بهتر و سریع تر به بیماران در اولویت برنامه ها و اهداف دانشگاه می باشد برون سپاری بخشی از خدمات تصویربرداری نیز در همین راستا و با رعایت کامل ضوابط و مقررات انجام می شود.

در خصوص مطلب اظهار شده با عنوان «عضو خبرگان رهبری درخواستی هم از دانشگاه علوم پزشکی کاشان داشت مبنی بر اینکه مدیران دانشگاه مرتب به مراکز درمانی و اورژانس سر بزنند»

قابل ذکر است جلسات برنامه ریزی ستاد نوروزی دانشگاه علوم پزشکی و اقدامات و مانورهای لازم از اسفندماه در حوزه های درمانی، بهداشتی، غذا و دارو و ستادی با حضور مسئولان و مدیران دانشگاه برگزار شده است و عملا دانشگاه از 15 اسفند تا 25 فروردین سال بعد مهیای ارائه خدمات ویژه ایام نوروزی و در سال جاری ماه مبارک رمضان نیز گردیده است.

با شروع سال جدید بر اساس برنامه کشیک هیات رئیسه دانشگاه، بازدید مدیران، مسئولان و واحدهای بازرسی دانشگاه از نخستین ساعات ابتدای سال از مراکز درمانی، اورژانس ها و ... انجام شده که بر اساس برنامه ریزی بعمل آمده این بازدیدها تا پایان تعطیلات بصورت مرتب ادامه خواهد داشت و خبرهای آن از طریق پورتال و کانال دانشگاه تاکنون به اطلاع عموم رسیده و در ادامه تعطیلات و استمرار بازرسی ها در روزهای آینده هم به اطلاع عموم خواهد رسید.

• گروه خبری : پایگاه خبری وب دا کاشان,جوابیه به رسانه ها

دانشگاه به مطلب منتشر شده در پایگاه خبری رخدادهای کاشان پاسخ داد