امروز : 30 تیر 1403
  • 1399/05/29 - 11:57
  • 10
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Zaaj

برگزاری کارگاه آموزشی نحوه انعکاس خبر خودکشی در رسانه

کارگاه آموزشی نحوه انعکاس خبر خودکشی در رسانه ویژه خبرنگاران به همت گروه سلامت روانی اجتماعی معاونت بهداشتی روز سه شنبه مورخ 28/5/99 در سالن دکتر محمد قریب برگزار شد...




کارگاه آموزشی نحوه انعکاس خبر خودکشی در رسانه ویژه خبرنگاران به همت گروه سلامت روانی اجتماعی معاونت بهداشتی روز سه شنبه مورخ 28/5/99 در سالن دکتر محمد قریب برگزار شد.



به گزارش وب دا، سرپرست مرکز آموزشی درمانی کارگرنژاد در این نشست گفت: شواهد و تجربیات گذشته موارد متعددی از بروز اپیدمی یا همه گیری خودکشی به دنبال انتشار نامتناسب اخبار مربوط به خودکشی افراد خاص و شناخته شده در سطح جهان و ایران را نشان می دهد.



به گزارش وب دا، دکترفاطمه سادات قریشی در نشست خبری در سالن دکتر قریب ضمن گرامی داشت شهدای سلامت اظهار داشت: رسانه با درج و انتشار صحیح اخبار می‌تواند در پیشگیری از خودکشی نیز نقش فعالی داشته باشد.



روان پزشک و عضو هیات علمی دانشگاه افزود: امروزه رسانه ها با تامین طیف وسیعی از اطلاعات نقش مهمی در اجتماع بشری ایفا می‌کنند رسانه‌ها می‌توانند تاثیری جدی بر نگرش، اعتقاد و رفتار مردم بگذارند و نقش حیاتی در عملکرد سیاسی، اقتصادی و اجتماعی جامعه داشته باشند.



دکتر قریشی تاکید کرد: در تهیه و انتشار اخبار مرتبط با سلامت جسمی، روانی و اجتماعی جامعه توصیه ها و شواهد علمی در خصوص چگونگی درج اخبار رعایت شود.



وی، با اشاره به اینکه اغلب افرادی که به خودکشی فکر می‌کنند، برای اقدام به خودکشی مردد هستند و مطمئن نیستند که می‌خواهند بمیرند، ادامه داد: یکی از عوامل که ممکن است افراد مستعد را به سمت خودکشی سوق دهد، انتشار نامناسب خبر خودکشی در رسانه‌ها می‌باشد.



متخصص روان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کاشان اظهار داشت: هرچند میزان انتشار و تبلیغ در مورد خودکشی بیشتر باشد، همبستگی بیشتری بین میزان تبلیغات و بروز خودکشی در دیگران مشاهده می‌شود.



وی گفت: بنابراین، پرهیز از انعکاس نامناسب اخبار خودکشی می تواند در پیشگیری  از رفتارهای تقلیدگرانه خودکشی کمک کننده باشد. انتشار خبر خودکشی این عقیده را که خودکشی روش طبیعی برای حل مشکلات است، گسترش می‌دهد همچنین انتشار مکرر و مداوم اخبار مرتبط با خودکشی اشتغال فکری در مورد خودکشی بویژه در نوجوانان و جوانان را افزایش می‌دهد.



وی، با بیان اینکه در بین آمار خودکشی نباید صرفاً به اعداد و ارقام اتکا شود و آمارهای خودکشی با دقت  و به درستی و مطابق نظر یک متخصص و با مقایسه آمار سایر نقاط دنیا تفسیر شود، افزود: از تعمیم موارد معدود خودکشی در یک منطقه با اعلام عباراتی مانند (همه گیری خودکشی) یا منطقه با بالاترین شیوع خودکشی در دنیا پرهیز گردد.



وی، بر معتبر بودن منابع اطلاعاتی، پرهیز از گزارش رفتار خودکشی به عنوان پاسخی قابل درک به تغییرات اجتماعی، فرهنگی یا تنزل رتبه اجتماعی، توجه به اثرات خودکشی بر خانواده و بازماندگان فرد اقدام‌کننده، رنج و انگ وارده بر خانواده در اثر انتشار خبر خودکشی، عدم چاپ جزئیات روش اقدام به خودکشی و عدم ارائه دلایل ساده انگارانه برای اقدام به خودکشی  تاکید کرد.



دکتر قریشی، همچنین توصیه کرد: از بزرگنمایی و هیجان انگیز جلوه دادن اقدام به خودکشی پرهیز و مثال‌هایی از کسانی که بحران‌های زندگی (حوادث ناگوار) را با موفقیت پشت سر گذاشته اند، را در خبر ذکر کنید.



وی تاکید کرد: با افراد ذی صلاح در بخش بهداشت و درمان (گروه روانپزشکی و سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی) و منابع معتبر از نزدیک همکاری کنید.




  • گروه خبری : پایگاه خبری وب دا کاشان
  • کد خبر : 119767
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم