امروز : 27 تیر 1403
  • 1400/12/01 - 07:49
  • 10
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZeCP

پرهیز شهروندان از مصرف خودسرانه داروها در کرونا / عدم تاثیر آنتی بیوتیک ها در درمان عفونت های ناشی از ویروس ها مانند سرماخوردگی و آنفولانزا

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: شهروندان از مصرف خودسرانه دارو به ویژه آنتی بیوتیک‌ها خودداری کنند زیرا کاهش مقاومت بدن در کرونا، ممکن است باعث تشدید عوارض دارویی شود...




عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: شهروندان از مصرف خودسرانه دارو به ویژه آنتی بیوتیک‌ها خودداری کنند زیرا کاهش مقاومت بدن در کرونا، ممکن است باعث تشدید عوارض دارویی شود.



 



 به گزارش وب دا، دکتر علیرضا عابد افزود: بررسی رفتار مصرف داروها از ابتدای سال جاری نسبت به سال  گذشته، روند افزایشی مصرف خودسرانه داروها را نشان می‌دهد که این بسیار خطرناک است و چنین رفتارهایی تنها منجر به افزایش مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک ها می‌گردد.



 



وی، با بیان اینکه آنتی بیوتیک ها داروهای قدرتمندی هستند که با عفونت های باکتریایی مبارزه می کنند، ادامه داد:  این نوع داروها یا باکتری را می کشند یا از تکثیر آنها جلوگیری می‌کنند.



 



عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تصریح کرد: آنتی بیوتیک ها در درمان عفونت های ناشی از ویروس ها مانند سرماخوردگی و آنفولانزا، تاثیری ندارند.



 



 دکتر عابد ، با بیان اینکه در بیماری های ویروسی، مصرف آنتی بیوتیک ممکن است ضرر بیشتری برای بیمار داشته باشد، گفت: بعضی اوقات آنتی‌بیوتیک‌ها نادرست استفاده می‌شوند و استفاده در هنگام عدم نیاز به آنها یا عدم استفاده صحیح می‌تواند به مقاومت آنتی بیوتیکی منجر شود.



 



وی افزود: مقاومت آنتی بیوتیکی یک مشکل شایع است و هنگامی رخ می‌دهد که ساختار باکتری ها تغییر می کند و این امر باعث می شود که دارو برای مقابله با باکتری تاثیر خود را از دست بدهد.



 



وی، با اشاره به اینکه داروهای ضدالتهاب استروئیدی یا همان کورتون ها از جمله داروهایی هستند که به صورت خودسرانه در بیماران مبتلا به کرونا مصرف می شود، تصریح کرد: در مطالعات انجام شده این داروها در زمان خاصی از دوره بیماری و با مقدار مشخصی که توسط پزشک معالج تعیین می گردد در کنار سایر داروهای مصرفی اثرات مطلوبی نشان می دهد، و مصرف خودسرانه تنها منجر به ضعف سیستم ایمنی و ایجاد مشکلات ثانویه می شود.



 



عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، با تاکید بر اینکه از مصرف این داروها بدون مشورت با پزشک جدا بپرهیزید، ادامه داد: با توجه به شواهد مبنی بر افزایش بیشتر مبتلایان، لازم است با رعایت پروتکل‌های بهداشتی از حاد شدن بیشتر وضعیت جلوگیری گردد.



 



دکتر عابد اظهار داشت: مهم‌ترین نکته در درمان بیماران کرونا مراجعه زود هنگام به مراکز درمانی است و اکنون مشاهده می‌شود که بسیاری از افراد علایم دارند اما با گذشت چند روز  به پزشک مراجعه می‌کنند و زمانی درمان آغاز می‌شود که ویروس  ریه را درگیر کرده و شرایط درمانی دشوارتر می‌شود.



 



وی تصریح کرد: محور کارکرد داروهای ضد ویروس معمولا از طریق کاهش تکثیر ویروس بوده و اثر بخشی آن ها عمدتا در 10 روز اول بیماری (که تکثیر در آن رخ می دهد) دیده شده و پس از آن تأثیر آن ها کاهش می یابد.



 



 





 




  • گروه خبری : فرهنگ سلامت
  • کد خبر : 121481
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم