امروز : 30 تیر 1403
  • 1399/08/07 - 14:59
  • 3
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZYej

"پیشگیری از مسمومیت در همه گیری کرونا با افزایش آگاهی"

معاون غذا و دارو دانشگاه گفت: "پیشگیری از مسمومیت در همه گیری کرونا با افزایش آگاهی" شعار امسال هفته مسمومیت ها می باشد...




معاون غذا و دارو دانشگاه گفت: "پیشگیری از مسمومیت در همه گیری کرونا با افزایش آگاهی" شعار امسال هفته مسمومیت ها می باشد.



به گزارش وب دا، دکتر محسن تقی زاده، به مناسبت هفته مسمومیت ها افزود: مسمومیت ها چه عمدی و چه غیرعمدی قابل پیشگیری است و آموزش و افزایش سطح آگاهی مردم بهترین راهکار پیشگیری از بروز مسمومیت به شمار می رود.



وی تصریح کرد: آمار کل مسمومیت‌های دارویی در سال 98، بیش از دو هزار و 300 مسمومیت بوده که بر اساس این آمار یکهزار مورد شامل مصرف کنندگان متادون، 269 نفر ناشی از مصرف کنندگان ترامادول و مابقی شامل مصرف دیگر داروها می‌شود.



دکتر تقی زاده، با اشاره به افزایش استفاده از ضدعفونی کننده ها به دلیل شیوع کرونا اظهار داشت: با توجه به آمارها، امسال نسبت به سال های گذشته میزان مسمومیت های با شوینده ها افزایش یافته است.



وی، با بیان اینکه کودکان 5 تا 6 سال و سالمندان بیشترین آمار مسمومیت را در کل کشور به خود اختصاص داده اند، اظهار داشت: کودکان به صورت ناآگاهانه دست به این کار می زنند و سالمندان نیز به دلیل آلزایمر خطر مصرف چندین باره دارو و همچنین مصرف همزمان چندین دارو با یکدیگر که ممکن است منجر به تداخلات دارویی و مسمومیت شود، را دارند.



دکتر تقی زاده، مهمترین اقدام در هنگام مواجه با فرد دچار مسمومیت را از دست ندادن زمان عنوان کرد و پرهیز از اقدامات غیر علمی (از قبیل وادار کردن فرد مسموم شده به تهوع)، تماس با سامانه 190 (مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم) و یا 115 (فوریت های پزشکی) و دادن اطلاعات کافی به تیم درمان و انجام اقدامات اولیه با راهنمایی کارشناس مربوطه تا رسیدن تیم اعزامی را از اقدامات بعدی برشمرد.



معاون غذا و داروی دانشگاه، با اشاره به راه اندازی سامانه 190 (مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم DPIC) اظهار داشت: معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز یکی از مراکزی است که به این سامانه مجهز است.



وی، بر لزوم اطلاع رسانی در زمینه پیشگیری از مسمومیت ناشی از منوکسید کربن با شروع فصل سرما تاکید کرد و اظهار داشت: مهمترین علامت در انواع مسمومیت ها کاهش سطح هشیاری و تغییر در علایم حیاتی بیمار است.



دکتر تقی زاده، مسمومیت از طریق تماس با گیاهان تزیینی از جمله گیاه آپارتمانی وارداتی دیفن باخیا، مسمومیت با شربت متادون، مسمومیت کودکان با فلزات سنگین و سرب را از دیگر مسمومیت های حال حاضر برشمرد.



وی، نیز جهت پیشگیری از مسمومیت با شوینده های خانگی به رعایت مواردی چون نگهداری این مواد در ارتفاع بالا و در کمد مجهز به قفل و دور از دید و دسترس کودکان و همچنین از ممنوعیت اختلاط مواد شیمیایی که منجر به ایجاد بخارات و گازهای ناشی از آن که  بسیار سمی و خفه کننده می باشد، تاکید کرد.



دکتر تقی زاده، عناوین روزهای هفته پیشگیری از مسمومیت ها را به شرح زیر اعلام کرد:



1/8/99: روز پیشگیری از مسمومیت ناشی از داروها



2/8/99: روز پیشگیری از مسمومیت ها در اطفال



3/8/99: روز پیشگیری از مسمومیت ناشی از گازها و منوکسیدکربن



4/8/99: روز پیشگیری از مسمومیت با مواد غذایی و گیاهان سمی



5/8/99: روز پیشگیری از بروز مسمومیت با سموم دفع آفات نباتی ، مواد شیمیایی و مواد شیمیایی



6/8/99: روز پیشگیری از مسمومیت ناشی از گزیدگی ها



7/8/99: روز پیشگیری از مسمومیت ناشی از سوء مصرف مواد مخدر و محرک




  • گروه خبری : پایگاه خبری وب دا کاشان
  • کد خبر : 120041
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم