امروز : 03 مرداد 1403
  • 1396/07/30 - 12:20
  • 3
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
  • /ZCrj

بانوان می‌توانند فعالیت اجتماعی را متناسب با کرامت خویش انتخاب کنند/ ضرورت جدی گرفتن ورزش از سوی بانوان

مشاور امور بانوان دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به اهمیت«هفته ملی سلامت بانوان ایرانی»، بر ضرورت انتخاب فعالیت اجتماعی متناسب با کرامت بانوان توسط خود آنان تاکید کرد و گفت: بانوان باید از افراط و تفریط در این زمینه بپرهیزند..





مشاور امور بانوان دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به اهمیت«هفته ملی سلامت بانوان ایرانی»، بر ضرورت انتخاب فعالیت اجتماعی متناسب با کرامت بانوان توسط خود آنان تاکید کرد و گفت: بانوان باید از افراط و تفریط در این زمینه بپرهیزند.




به گزارش مفدا کاشان، ۲۴ تا ۳۰ مهرماه در تقویم رسمی کشور، «هفته ملی سلامت بانوان ایرانی» نام گرفته است؛ بهانه‌ای برای آنکه بانوان کشورمان دغدغه بیشتری برای سلامتی خود داشته باشند و برای حفظ سلامت جسم و روحشان تلاش کنند.

به این منظور به سراغ دکتر طاهره مازوچی، مشاور رییس دانشگاه علوم پزشکی کاشان در امور بانوان رفتیم تا اهمیت نام‌گذاری یک هفته به نام سلامت بانوان ایرانی را از وی جویا شویم.



مفداکاشان : کمی از فعالیت‌ها و سوابق اجراییتان بگویید؟



دکتر طاهره مازوچی هستم؛  از سال ۷۴ به عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه در گروه بافت‌شناسی شروع به کار کرده‌ام، از سال ۸۹  تا ۹۴ نیز به مدت ۶ سال معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه را عهده‌دار بوده‌ام، مدتی نیز دبیر شورای پژوهشی و مسوول دفتر نظارت بر فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه بوده‌ام؛ هم اکنون نیز علاوه بر تدریس«بافت‌شناسی» به عنوان مشاور رییس دانشگاه در امور بانوان ، دبیر ستاد شاهد و ایثارگر دانشجویان و همچنین دبیر مجمع خیرین  زنان کاشان و آران و بیدگل فعالیت دارم.



  مفداکاشان : به عنوان یک زن چطور بین فعالیت‌های اجتماعی و شخصی تعادل برقرار کردید ؟



  انسان همیشه باید در زندگی هدف داشته باشد و از بعضی چیزها بگذرد تا بتواند به اولویت‌هایی که برای خود تعیین می‌کند، برسد،. شروع زندگی متاهلی من همزمان با آغاز دوره دانشجویی‌ام بود و چون من و همسرم هر دو دانشجو بودیم و هدفمان درس و دانشگاه، به خیلی چیزهای دیگر فکر نمی‌کردیم؛ خیلی کارها را تقسیم می‌کردیم و همکاری و همیاری داشتیم؛ اینگونه بود که توانستیم دو فرزندمان را بزرگ کنیم و پرورش دهیم؛ اکنون نیز یکی از فرزندانم از رشته پزشکی دانش‌آموخته شده و دیگری نیز دانشجوی رشته دندانپزشکی است.



مفداکاشان:  ضرورت نامگذاری یک هفته بعنوان هفته سلامت بانوان چیست؟



نام‌گذاری برخی روزها یا هفته‌ها در طول سال به خاطر جلب توجه مردم و مسوولین و جامعه به امر مهمی است؛ بر همین اساس برای ارزش نهادن  به سلامت بانوان این هفته به عنوان هفته سلامت بانوان نامگذاری شده است.



از طرفی چون زن به عنوان قلب خانواده علاوه بر سلامتی خودش در خانواده به عنوان نقش همسری و مادری برای سلامتی خانواده  سبک زندگی ، سبد غذایی، نحوه پوشش فرهنگ خانواده را به نوعی برنامه‌ریزی می‌کند، نام‌گذاری یک هفته به این نام ضروری بود.



هر ساله هفته آخر مهرماه بعنوان هفته سلامت بانوان ایرانی نام‌گذاری و برای این هفته شعاری در نظر گرفته می شود و امسال«ورزش نسخه رایگان سلامت زنان» به عنوان شعار این هفته در نظر گرفته شده است؛ این انتخاب شاید به این دلیل باشد که بانوان فعالیت فیزیکی کمتری دارند و ورزش می تواند در تمام ابعاد زندگی ایشان و از نظر روحی و جسمی  سلامتی شان تاثیر داشته باشد.



متاسفانه فعالیت فیزیکی بانوان ایرانی بخاطر تغییر در سبک زندگی ها کمتر شده ، بنظرم هر شخصی باید زمانی را برای ورزش کردن و سلامتی خودش اختصاص دهد ، چون سلامتی جسمی روی بقیه جنبه های زندگی نیز تاثیر خواهد داشت.



امور بانوان دانشگاه نیز به مناسبت شعار این هفته و به صورت نمادین برنامه پیاده روی و نرمش صبحگاهی را برای روز سه شنبه دوم آبانماه در نظر گرفته که امیدورایم کلیه کارمندان اساتید و دانشجویان در این برنامه حضور یابند.



مفداکاشان : دفتر امور بانوان دانشگاه چه نهادی است و چه فعالیت‌هایی انجام می‌دهد؟



با توجه به اینکه بانوان  اعم از اساتید، کارمندان و دانشجویان بخش اعظمی از جمعیت دانشگاه را تشکیل می دهند، نهادی تحت عنوان مشاور امور بانوان در دانشگاه وجو دارد که پیگیری بخشی از مصوبات مجلس و مطالبات بانوان بر عهده این نهاد گذاشته شده است.



امور بانوان دانشگاه در هر واحدی یک رابط دارد و خیلی خوب است که ما یک رابط دانشجویی از میان دانشجویان دختر داشته باشیم و امیدوارم این امر نیز از امروز کلید بخورد و در مناسبت‌های نظیر، میلاد حضرت معصومه(س) ، روز حجاب و عفاف و... از همفکری و همکاری دانشجویان دختر بهره ببریم.



مفداکاشان: از فعالیت‌های در دست انجام دفتر امور بانوان دانشگاه برای کمک به افراد آسیب‌پذیر اجتماعی بگویید!



بر اساس طرح تحقیقاتی که در این دفتر مصوب شده است، درصدد گردآوری بانک اطلاعاتی بانوان دانشگاه هستیم و چون پرسشنامه ها طولانی هستند و اصل رازداری در این امر باید رعایت شود این کار کمی زمانبر و طولانی شده است. غیر از بحث آسیب ها، توانمندی‌ها و استعدادهای خیلی خوبی در میان دانشجویان و کارکنان دانشگاه هست که شناخته شده نیست.



 مفدا کاشان: متاسفانه گاهی دانشجویان دختر به دام آسیب‌های اجتماعی می افتند؛ در این زمینه چه باید کرد و چه توصیه‌ای برای آنان دارید؟



دانشجویان قبل از ورود به دانشگاه همه فکر و ذهنشان را درگیر درس خواندن و مطالعه می‌کنند و حتی از زمان مطالعه خودلذت میبرند، اما پس از ورود به دانشگاه هدف را برای خودشان تعیین نمی کنند و شاید به همین خاطر کمی دچار سردرگمی می شوند



 دانشجو بودن و جوان بودن دو نعمت بزرگی است، این دو درکنار هم توانمند هستند و دانشجویان باید قدر این دوران را بدانند و نهایت استفاده را از این دوران داشته باشند. دانشجویان قبل از ورود به دانشگاه همه فکر و ذهنشان را درگیر درس خواندن و مطالعه می‌کنند و حتی از زمان مطالعه خودلذت میبرند، اما پس از ورود به دانشگاه هدف را برای خودشان تعیین نمی کنند و شاید به همین خاطر کمی دچار سردرگمی می شوند، در صورتی که از چند ماه قبل از ورود به دانشگاه از ارتقا رتبه خود در آزمونهای آزمایشی شاد و خوشحال می شوند، بنابراین در زمان دانشجویی نیز باید هدف داشت و با برنامه ریزی درس خواند، علاوه بر این زندگی در خوابگاه و تعامل با دوستانی که هر کدام از شهری هستند می تواند تجربه فراوانی در زندگی برای دانشجو داشته باشد و ایجاد نوعی سازندگی کند.در حال حاضر امکانات مختلفی در خوابگاهها در زمینه های فرهنگی ، قرآنی و ورزشی و... وجود دارد که بعد از  فارغ التحصیلی برای فراگیری هر کدام باید زمان بیشتری را صرف کنند در حالی که مجموعه امکانات در کنار هم هست و می توان علاوه بر درس و مطالعه با برنامه ریزی همه را استفاده کرد.



دانشجو باید خودش را بشناسد و این ایام را قدر بداند و شادی و نشاط حقیقی داشته باشد، و این زمانی است که انسانهای به هدف های متعالی برسد. بیشترین تاکیدم به دانشجویان چه آقا و چه خانم داشتن شادابی و نشاط حقیقی همراه با داشتن سبک زندگی ایرانی و اسلامی است،که با این سبک زندگی می توان با حفظ شان و کرامت انسانی در فعالیت های اجتماعی هم موفق بود.



 سبک زندگی ایرانی اسلامی از پرسشهایی بود که مقام معظم هبری در سخنرانی خود در خراسان شمالی در سال ۹۱ مطرح کردند که برای پاسخ به این پرسش خیلی باید کار کرد و کتاب خواند.



 در صدر اسلام زنانی الگو بودند که همگی فعالیت اجتمای داشتند و فقط مسوولیت همسری ،پرورش یا تربیت فرزند را نداشتند برای مثال حضرت خدیجه "س" که از بزرگترین تجار زمان خود بود و تمام ثروت خود را در اختیار اسلام قرار دارد، یا حضرت زهرا(س) که از درآمد فدک به فقرا و نیازمندان کمک می کردند؛ اینها همه فعالیت اجتماعی است، پس بانوان می توانند فعالیت اجتماعی متناسب با کرامت خود داشته باشند و در این زمینه افراط و تفریط نکنند.



خبرنگار: آناهیتا رنجبر






  • گروه خبری : پایگاه خبری وب دا کاشان
  • کد خبر : 117456
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم