امروز : 03 مرداد 1403
  • 1396/11/06 - 10:59
  • 3
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZSuj

سبک زندگی درون یک بافت ویژه اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و مذهبــــی شکل میگیرد

عضو کمیته قرآن، عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی کشور صبح امروز در نشست تخصصی سبک زندگی قرآنی در جامعه پزشکی به مسئله سبک زندگی اسلامی ایرانی و اهمیت آن پرداخت...




عضو کمیته قرآن، عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی کشور صبح امروز در نشست تخصصی سبک زندگی قرآنی در جامعه پزشکی به مسئله سبک زندگی اسلامی ایرانی و اهمیت آن پرداخت.



به گزارش وب دا، دکتر سید حسن مقدم نیا عضو گروه قرآن عترت و سلامت فرهنگستان در خصوص مفهوم سبک گفت : این مفهوم وابسته به ویژگی های شهروندان یک کشور و یا فرهنگ یک کشور ( در زمان و مکان خاص) می باشد. تحت شرایط کنونی و پدیده جهانی شدن، سبک زندگی را نمی توان تنها به شکل مکان محور مورد بررسی قرار داد بلکه محوریت زمان بیش از مکان باید مورد توجه باشد. اما پرواضح است که سبک زندگی درون یک بافت ویژه اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و مذهبــــی شکل میگیرد.



وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص سبک زندگی ایرانی اسلامی خاطر نشان کرد رهبر معظم انقلاب در فرازهایی از فرمایشات خود بیان داشتند: "در هر برداشتی از مفهوم توقف ناپذیر پیشرفت، سبک زندگی، رفتار اجتماعی و شیوۀ زیستن اهمیتی فراوان دارد."

دکتر مقدم نیا افزود: رهبر معظم انقلاب در وصف سبک زندگی ایرانی  اسلامی تاکید کردند:"سبک زندگی بخش اساسی و حقیقی پیشرفت و تمدن سازی نوین اسلامی است و دانشگاهیان ، نخبگان و صاحبان فکر می بایست در پرداختن به این مفهوم مهم ، آسیب شناسی وضع موجود سبک زندگی در ایران و چاره جویی در این زمینه اهتمام ورزند.“

 



عضو کمیته قرآن، عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی کشور با بیان اینکه رفتار فرد از باورهای وی نشات می گیرد اظهار داشت: می توان گفت باور به قرآن و عترت و پیگیری سبک زندگی قرآنی باعث ایجاد رفتارهای مناسب و شایسته در افراد می شود.



وی با تاکید بر نقش سبک زندگی اسلامی در جوامع قرآنی اظهار داشت : معنویت نهفته در سبک زندگی اسلامی / قرآنی به واسطۀ نقشی که در زیرساخت های فردی و اجتماعی دارد در تمامی سطوح پیشگیری می تواند به عنوان عاملی در سلامت جسمی مورد توجه قرار گیرد و با مکانیسم های گوناگون موجب پیشگیری از بیماری ها شود.



عضو گروه قرآن و عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی چنین سبک زندگی ای به افراد امکان می دهد در زندگی معنا و مفهوم واحدی پیدا کرده و نیروی برتر از خود را تجربه کنند. همچنین کنش های معنوی موجب افزایش سلامت اجتماعی شده و تعاملات اجتماعی را افزایش می دهد و حمایت اجتماعی را به عنوان یک منبع ارتقای سلامت جسمی فراهم می آورد. بدین وسیله معنویت با ایجاد شبکه های حمایتی، مکانیسم های روانی و فیزیولوژیک قادر خواهد بود سلامت جسمی و روانی فرد را تحت تاثیر قرار دهد.



وی به ارتباط میان سبک زندگی اسلامی و سلامت اشاره کرد و گفت : بی شک، انسان های والا و بهره مند از معنویات اسلامی و بهره مندان واقعی از سنت نبوی و پیروان واقعی منش علوی به جایگاه رفیع و عظیمی که در آیات به آن اشاره شده دست می یابند و روح خود را سیقل داده و به آرامش دست می یابند. بدین ترتیب با دست یابی به آرامش روح، سلامت جسم و روان خویش را تضمین می کنند. هر کس خویش را با دستورات نجات بخش الهی که در قرآن، سنت و عترت متجلی شده است وفق دهد بی شک به فلاح و رستگاری می رسد .



دکتر مقدم نیا به ویژگی های انسان های مومن اشاره کرد و افزود: انسان های توحیدی از صفت خلیفه الهی در زمین نیز برخوردارند. چنین انسانهایی دارای صبغه الهی (رنگ خدایی) می باشند و به طور حتم از سلامت معنوی ، جسمی، روانی و اجتماعی برخوردارند.



وی به تاثیر سبک زندگی اسلامی در ارتقاء سلامت روان انسان اشاره کرد و افزود: انسان های با ایمان و دارای عمل صالح که دارای سبک زندگی اسلامی بوده و از حیات طیبه بهره مند می باشند از سلامت روان و آرامش دل برخوردارند.



دکتر مقدم نیا با بیان اینکه سبک زندگی اسلامی و سلامت معنوی دو مقوله ناگسستنی در دین مبین اسلام است یادآور شد: اگر چه در دین مبین اسلام به شکل مستقیم به واژه سلامت معنوی اشاره نشده است اما شاید بتوان گفت بسیاری از مفاهیم مطرح در اسلام نشانگر تاکید اسلام بر سلامت معنوی است. مفاهیمی چون شجره طیبه، حیات طیبه، قلب سلیم،عباد رحمان و .... همگی دال بر تاکید اسلام بر نقش معنویت در سلامت و سبک زندگی است.




  • گروه خبری : پایگاه خبری وب دا کاشان
  • کد خبر : 117641
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم