امروز : 02 مرداد 1403
  • 1397/05/08 - 10:48
  • 7
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /Zv3j

میلیون ها بیمار ناشناخته را پیدا کن/ ابتلا به بیماری هپاتیت در کاشان روند کاهشی دارد

معاون بهداشتی دانشگاه، از نامگذاری 6 مردادماه به عنوان روز جهانی هپاتیت با شعار " میلیون ها بیمار ناشناخته را پیدا کن" خبر داد...




معاون بهداشتی دانشگاه، از نامگذاری 6 مردادماه به عنوان روز جهانی هپاتیت با شعار " میلیون ها بیمار ناشناخته را پیدا کن" خبر داد.



 



به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه، دکتر سید علیرضا مروجی در نشست خبری با اصحاب رسانه، گفت: بیماری هپاتیت به معنی هر گونه التهاب بافت کبد است که می تواند علت های گوناگونی مانند ابتلا به ویروس، مصرف الکل، مصرف خودسرانه داروها، آلودگی به سم ها یا بیماری خودایمنی داشته و برخی از انواع آن نیز مسری می باشد.



 



وی، با اشاره به اینکه علت اصلی هپاتیت ویروس ها هستند، افزود: هپاتیت ویروسی یک مشکل بزرگ بهداشت جهانی است و نیاز به پاسخ فوری دارد و کشور جمهوری اسلامی ایران همزمان با سایر کشورهای جهان مصمم است تا بیماری هپاتیت را تا سال 2030 حذف نماید.



 



وی تصریح کرد: هپاتیت های ویروسی، دو گروه بسیار بزرگ هستند که یک گروه از آن ها، هپاتیتA وE از طریق آب و موادغذایی آلوده منتقل می شوند و گروه دیگر B،C وD که از طریق تزریقات با سرنگ آلوده و تماس جنسی منتقل می شود.



 



دکتر مروجی ادامه داد: تا حدود سه سال پیش، روند افزایش بیماری و مرگ ناشی از هپاتیت ها در دنیا روبه افزایش بود، اما از حدود سه سال پیش تاکنون با تحولاتی که در عرصه شناخت روش های درمان بیماری صورت گرفته است و روش های تشخیصی و درمانی جدید دریچه دیگری برای نظام سلامت در کشورها در مواجهه با این بیماری باز شد. در حال حاضر معاون بهداشتی دانشگاه تاکید کرد: هپاتیتC به یک بیماری کاملا قابل درمان تبدیل شده است و انواع مزمن هپاتیتB نیز با داروهای جدید و در نتیجه مراقبت و درمان در سال های طولانی قابل کنترل است.



 



وی، رعایت مسائل بهداشتی مانند شستن دست ها با آب و صابون، استفاده از آب و غذای سالم و سرویس های بهداشتی را از جمله راه های پیشگیری از هپاتیت Aو Eعنوان کرد.



 



دکتر مروجی افزود: روابط جنسی محافظت شده، استفاده از سرنگ استریل و استفاده نکردن از وسائل شخصی دیگران مانند مسواک از جمله راه های پیشگیری از هپاتیت BوC  می باشد.



 



وی، گروه های در معرض ابتلا به هپاتیت را شامل مصرف کنندگان مواد مخدر تزریقی، افراد دارای روابط جنسی پر خطر، همسران مبتلایان هپاتیت BوC ، افراد دریافت کننده فراورده های خونی، افراد گیرنده عضو یا بافت پیوندی و علاقه مندان به خالکوبی عنوان کرد.



 



معاون بهداشتی دانشگاه، سرماخوردگی، بی اشتهایی، تهوع، تب، ضعف، درد خفیف شکم، زردی و پر رنگ شدن ادرار و سفیدی چشم و درد مفاصل را برخی از نشانه های این بیماری  برشمرد و اظهار داشت: این بیماری فقط با آزمایش خون قابل شناسایی می باشد.



 



***ابتلا به بیماری هپاتیت در متطقه کاشان روند کاهشی دارد



معاون بهداشتی دانشگاه، روند ابتلا به بیماری هپاتیت در  شهرستان های کاشان و آران و بیدگل را روندی کاهشی عنوان کرد.



 



وی، با اشاره به اینکه از سال 87 تا 96، بروز هپاتیت Bدر این منطقه کاهش یافته است، اظهار داشت: همچنین بروز هپاتیت Cثابت بوده است.



 



دکتر مروجی ادامه داد: در طی سال گذشته،  59 بیمار مبتلا به هپاتیت B  با  بروز 2/12 در 100 هزار نفر و 16 بیمار مبتلا به هپاتیت C   با بروز 3/3 در 100 هزار نفر شناسایی و اقدامات مشاوره و پیشگیری جهت بیمار و اطرافیان آنها انجام گرفت.



 



وی، با اشاره به آموزش روش های تشخیصی و پیشگیری، مراقبت از بیماران، درمان به موقع، مراجعه مرتب و راه های انتقال این بیماری به بیش از 50 هزار نفر سالانه با استفاده از مدل جامع سیستماتیک آموزش و ارتقای سلامت (shep)در منطقه تحت پوشش این دانشگاه یادآور شد: خانم های باردار، آرایشگران، معتادان، پارک بانان شهرداری، گروه های جراحی، امدادگران هلال احمر، دانشجویان، پرسنل حوزه بهداشت و درمان، بهگران کارخانه ها، سفیران و رابطین سلامت از جمله این گروه آموزش دیده می باشند.



 



***تماس های عادی و روزمره خطر انتقال بیماری را ندارد



کارشناس مسئول مبارزه با بیماری های واگیر دانشگاه نیز در این نشست، اظهار داشت: تماس های عادی و روزمره مانند دست دادن، معاشرت کردن، حضور در یک کلاس و غذا خوردن در یک مکان خطر انتقال بیماری را ندارد و نیاز به کناره گیری نیست.



 



محمود نعمتیان، پوشش واکسیناسیون به خصوص کودکان زیر 6 سال با اولویت کودکان یکساله، تشخیص گروه های پرخطر و در معرض خطر و آموزش و اطلاع رسانی را از اهداف اصلی دست اندرکاران برنامه هپاتیت برشمرد.



 



وی، تزریقات ایمن و کنترل عفونت در مراکز بهداشتی درمانی، کاهش اعتیاد، تشخیص به موقع بیماران مزمن و حمایت از درمان های مناسب را از اهداف اختصاصی این برنامه عنوان کرد.



 



وی گفت: اگر در خانواده فردی مبتلا به هپاتیت Bاست باید سایر اعضاء با مراجعه به مراکز بهداشتی درمانی نسبت انجام واکسیناسیون در سه نوبت طی شش ماه کامل اقدام نمایند.



 



 






  • گروه خبری : پایگاه خبری وب دا کاشان
  • کد خبر : 117963
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم