امروز : 02 مرداد 1403
  • 1397/09/01 - 12:31
  • 5
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZaCj

کار تیمی مهمترین عامل موفقیت در توانبخشی و بازتوانی

مدیر گروه طب فیزیکی و توانبخشی دانشگاه گفت: کار تیمی مهمترین عامل موفقیت در توانبخشی و بازتوانی بیماران است...




مدیر گروه طب فیزیکی و توانبخشی دانشگاه گفت: کار تیمی مهمترین عامل موفقیت در توانبخشی و بازتوانی بیماران است.



به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه، دکتر الهه میانه ساز در دومین همایش ملی بازتوانی روانی، اجتماعی و شناختی در دانشگاه گفت: هر خدمت و هر فعالیتی برای کاهش مشکلات بیماران توانبخشی باید به صورت زنجیره ای است و نیازمند مشارکت و تعامل همه اعضای این زنجیره می باشد.



وی، این تیم را شامل پزشک، داروساز، متخصصین تغذیه، مشاورین شغلی، مددکارهای اجتماعی، گفتار درمان، فیزیوتراپیست و کار درمان عنوان کرد.



دکتر میانه ساز، اظهار داشت: برای توانبخشی بیماران، باید هدف ها تعیین و بازتوانی بسته به میزان آسیب بیمار از قبل تا بعد از بیماری آغاز شود.



دکتر مریم طباطبایی متخصص روان پزشک نیز در این همایش گفت: در گذشته درمورد بیماری های روانی تنها روی عوامل فردی تمرکز می شد ولی از اواسط قرن 20 نقش جامعه در این راستا پررنگ شد.



وی، ورود بیمار از بیمارستان به جامعه را مهم ترین مسئله در بازتوانی بیان کرد و افزود: استرس های محیطی را از ویژگی های روانی محله می باشد که روی سلامت روان افراد تاثیر می گذارد.



 دکتر طباطبایی تصریح کرد: اگر افراد در محل زندگی خود بومی نبوده و در دسته اقلیت ها قرار بگیرند بار روانی استرس در سلامت روان آنها افزایش پیدا می کند و راه پیشگیری جامعه در این افراد تامین رفاه آن ها می باشد.



این متخصص روان پزشک ادامه داد: در کل افراد باید در یک محله به یکدیگر کمک کنند و ارتباط برقرار کنند و عضو گروه ها بشوند.



وی اظهار داشت: هرچه افراد توانایی تحمل تفاوت ها را در خود بالا ببرند مواجهه با بیماری های روانی کمتر خواهد شد.



دکتر فرناز اعتصام روان پزشک و فلوشیپ سایکوسوماتیک نیز در این همایش گفت: بازتوانی روانی، اجتماعی و شناختی در سالمندان در ایران بسیار مهم است زیرا طبق پیش بینی ها تا سال 2021 دو سوم جمعیت ایران سالمند خواهد بود.



وی تصریح کرد: طبق  آمار 19 درصد جمعیت ایران سالمند ما دچار افسردگی و 5 درصد آن ها دچار افسردگی حاد هستند.



دکتر اعتصام ادامه داد: برای حل این مشکلات ابتدا باید نیازهای این سالمندان را شناسایی کنیم و آموزش های لازم مانند راه های درست برقراری ارتباط، روش صحیح مصرف داروها، مراقبت از سلامت شخصی و راه های زندگی سالم را به آنها آموزش دهیم تا به کاهش افسردگی آن ها کمک کنیم.



گفتنی است دومین همایش دو روزه ملی بازتوانی روانی، اجتماعی و شناختی در دانشگاه علوم پزشکی کاشان برگزار شد.



 






  • گروه خبری : پایگاه خبری وب دا کاشان
  • کد خبر : 118228
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم